2a Reunió de Sales Territorials i Administració

by | juny 20, 2023 | COMUNICATS REUNIONS

Nova reunió entre les organitzacions sindicals representatives, els serveis d’administració i els comandaments operatius de totes les sales de coordinació.

Ahir, 19 de juny es va produir la segona reunió de Sales 112 de tot el territori, en la qual SAP i SME hi vam assistir i vam defensar els punts de manera conjunta.
A continuació us fem un resum de tots els punts que s’hi van tractar.

HORES EXTRES I MANCA D’EFECTIUS.

Des del SAP-SME-FEPOL seguim denunciant les conseqüències negatives que genera la manca d’efectius i la sobrecàrrega de treball que han d’assumir les persones treballadores a conseqüència d’aquest fet.

L’Intendent ens ha comentat que les Sales, disposaran d’un paquet d’hores, per tal de garantir que les conferències estiguin cobertes i els/les agents puguin tenir relleus. El paquet d’hores extres s’iniciaria el dia 23 de juny de 2023.

Pel que fa a la denegació sistemàtica dels permisos per assumptes personals que ambdues organitzacions sindicals hem anat denunciant, se’ns informa que el 93,64% dels permisos (des d’1 de febrer fins a 1 de març) han estat concedits. És per això que recordem la necessitat de demanar per ATRI aquests permisos.

QUADRANT OBERT

Es torna a sol·licitar que el quadrant on es pot veure els torns dels agents i altres de la Sala 112 de Reus, torni a estar obert per a tots i totes. Ens informen que totes les Sales tindran un quadrant obert conjunt que estan mirant de poder-los unificar.

Es demana de forma expressa que mentre no es funcioni amb aquest quadrant unificat (del qual entenem el motiu) es torni a ficar el quadrant de la Sala 112 de Reus i que es pugui visualitzar.


PORTAL INTRANET

Ens informen que el portal d’Intranet s’ha millorat i ara està en procés la possibilitat de poder tenir un millor servidor.

FORMACIÓ

Després que SAP i SME hagin estat reclamant (previ fins i tot a les concentracions del passat estiu) noves edicions del curs d’operador i d’operadora de sala se’ns ha comunicat la previsió que abans de finals d’any se’n publiqui una de nova. Aquest nou curs es dividirà, però, en 2 grups, ja que 75 persones farien el curs a l’ISPC i 25 a la Sala de Reus.

NOUS HORARIS

Ens expliquen que han endarrerit les dates d’entrega a la Prefectura dels nous horaris, per complementar alguna variació i així aquests siguin més complets. Segons l’Intendent, els nous horaris que es plantegen són còpies d’alguns horaris que ja utilitzen algunes Policies Locals. L’objectiu d’aquests és el de millorar la gestió del temps i dignificar la conciliació de la vida familiar.

Des del SAP-SME-FEPOL hem demanat que ens lliurin còpia d’aquests esborranys i, informen que primer han de passar per Prefectura i serà després quan entrarà en negociació amb els sindicats.


INFRAESTRUCTURA

Respecte al possible canvi d’ubicació de la Sala conjunta de Barcelona del carrer de Lleida, l’Intendent ens informa que encara és aviat per afirmar-ho, i no es descarta que finalment s’acabi traslladant. Malgrat tot s’insisteix que no hi ha res en ferm i menys ara, amb el canvi polític de l’Ajuntament. Per tant, continuaran negociant i valorant totes les possibilitats.

Sobre els problemes de les ventilacions i llums de les Sales de St. Feliu, Metro Nord, etc. ens comenten que aquests estan dins de la normativa. Tot i això, estan valorant poder ficar reguladors de llums a les Sales que a dia d’avui no en disposin.

Respecte de les cadires i les emissores deficients es mirarà si la garantia que encara té aquest material cobreix la possibilitat d’un canvi. De la resta de material que no està en bones condicions caldrà informar d’aquest problema per poder realitzar també el respectiu canvi.

Actualment, no estan aprovats els pressupostos per a l’adquisició de nou material. No obstant miraran de substituir tot material defectuós, per un d’operatiu en bones condicions. Igualment, informen que s’han demanat auriculars (sense fils) que millorin les condicions de treball.
En la reclamació de pantalles, es té present i existeix la petició d’aportar noves pantalles de 25″.


OPERATIVA

En el punt de l’operativitat, es va demanar si existeix la possibilitat que la Generalitat doti a les Policies Locals de Tauletes “tablets”. Ho preguntaran. També es proposa que des de les tauletes, els agents puguin generar-se el seu número de NAT. Ens manifesten que també ho recomanaran i d’aquesta manera l’APP millori.

Per últim, ens informen que es té plantejat en un futur que el FENIX pugui desaparèixer per un altre programa, més actual, més intuïtiu i més eficaç, però és un projecte a molt llarg termini.

Aquestes han estat les qüestions que des del SAP-FEPOL i des de l’SME-FEPOL hem presentat i defensat en la reunió. Ja sabeu que per a qualsevol dubte o aclariment podeu posar-vos en contacte amb la nostra xarxa de delegats i delegades que ambdues organitzacions tenim desplegats pel territori.

SAP-SME Junts, serem millors!