L’acord contempla complements econòmics que incrementaran les distàncies retributives amb els efectius del cos de mossos d’esquadra.
El Departament d’Interior i els sindicats de bombers (legítimament) han signat un acord que, entre d’altres qüestions, milloren les condicions econòmiques de les seves persones membres. Aquestes condicions incrementaran encara més (fins els 5.000 euros), les distàncies retributives entre les persones membres dels bombers de la Generalitat i les del cos de mossos d’esquadra.
Mentre això succeeix, el Departament d’Interior i les organitzacions sindicals USPAC, SPC, CAT i SEGCAT signaran un acord que, lluny de respondre a les demandes col·lectives, ni redueix la jornada laboral anual, ni redueix les distàncies retributives (ara incrementades) entre els cossos especials de la Generalitat de Catalunya.
I és que malgrat SAP-SME-FEPOL des de la primera de les reunions ja intentéssim començar a negociar una reducció considerable de la jornada laboral anual (1520 hores/any), lligat a un complement per mobilitzacions addicionals de sis dies (48 hores), l’estratègia conjunta entre USPAC, SPC, CAT i SEGCAT amb el Departament d’Interior va provocar que passessin a ser prioritàries, les qüestions de menor impacte econòmic que finalment s’acabaran signant.
Sobta a més, la desconsideració de les organitzacions sindicals que acabaran signant aquest acord cap el col·lectiu que representen, entre les quals destaca una USPAC que, excusant-se en una consulta (no sabem si de costellada) cap a la seva afiliació, anuncia uns resultats (poc creïbles també cal dir) sense informar tant sols, de la quantitat de persones que hi han participat i sense fer públic quin ha estat el seu sistema d’escrutini.
Per tot plegat, des del SAP-SME-FEPOL lamentem i reprovem la situació actual la qual agreuja encara més, les diferències retributives entre mossos i bombers. Lamentem i reprovem que de nou, no sigui prioritari per al Departament d’Interior el reconeixement d’uns increments retributius que s’han guanyat a pols milers de policies.
Caldrà però aprendre d’aquesta “negociació”! Ja que des del SAP i des de l’SME seguirem lluitant per a un reconeixement que no sigui només de copet a l’esquena, sinó que respongui a les demandes que el col·lectiu a qui representem, ens heu estat reclamant i encara reclameu.
A tots aquells i aquelles que no us representa l’acord que es firmarà us demanem que cal seguir. Us demanem que caminem plegats fins assolir el que tots i totes volem i que no és altra cosa que el nostre Departament i la nostra DGP ens reconegui tal i com ens mereixem.