S’hauran de millorar les condicions de l’edifici de trànsit i sala de la RP Girona

by | set. 17, 2024 | COMUNICATS TRÀNSIT

La Inspecció de treball de la seguretat social ha requerit al Departament d’Interior a millorar les deficiències denunciades per SAP-FEPOL i per SME-FEPOL.

El passat mes de juny, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) denunciàvem davant la Inspecció de treball diverses anomalies de la Comissaria de Trànsit i Sala de la RP Girona de cos de Mossos d’Esquadra.

Des d’ambdues organitzacions sindicals denunciàvem en primer lloc la manca d’espai al vestidor d’homes de l’edifici, amb passadissos minúsculs i zones de pas que, a causa de la instal·lació d’armariets només obligaven a passar de costat ja que es deixava un espai molt reduït.

Així mateix denunciàvem problemes eterns amb el sistema de climatització ja que, ni l’aire condicionat funcionava i els “pingüins”  que s’havien col·locat resultaven absolutament insuficients, a més de fer tal soroll que obligaven als efectius policials a canviar de lloc de treball.

Per últim, en la mateixa denúncia SAP i SME també traslladàvem a la Inspecció de Treball les reduïdes dimensions del menjador i de la zona freda, així com també la saturació d’alguns despatxos els quals patien una manca d’espai molt evident.

Doncs bé! Arran de la denúncia interposada, la Inspecció de treball ja ha fet ja la corresponent activitat inspectora a l’edifici i ha pogut comprovar per tant, totes les qüestions denunciades. Així mateix us informem que ja ha fet un requeriments a l’Administració instant-la a solucionar totes les deficiències denunciades.

Tant és així, que el Servei d’Administració Regional ja ha informat a la Inspecció de treball, que durant mes d’agost ja s’han traslladat diversos armariets al mòdul que es va instal·lar el passat mes de juny.  Amb aquests nous armariets s’ha pogut descongestionar el vestidor d’homes de l’edifici.

Per altra banda , l’Administració també ha informat a Inspecció de treball, que el sistema de climatització no es pot reparar per recomanacions pròpies del fabricant. No obstant, després d’estudiar diverses opcions i per donar compliment a la normativa vigent, s’ha decidit canviar el sistema per un de nou. Mentre no es canvia el sistema, s’ha llogat una màquina de climatització que està donant servei des del passat mes d’agost.

Sobre la manca d’espai (menjador, despatxos, etc.), l’Administració ha reconegut aquests extrems a la Inspecció de Treball. No obstant, malgrat estan per establir una nova seu i tenir així, una zona de serveis unificada, aquesta qüestió no té una breu no fàcil solució. Finalment, en tant que SAP i SME així ho hem reclamat, la Inspecció de treball ens ha informat que a finals de setembre tornarà a fer una “visita” a l’edifici per comprovar que totes les “millores” manifestades per l’Administració s’han dut a terme correctament en compliment de la normativa vigent. Així doncs seguirem atents a l’evolució d’aquesta situació i us n’anirem informant degudament.

SAP-SME Junts, serem millors!