Armilles, tàser i videocàmeres personals

by | oct. 20, 2022 | COMUNICATS ALTRES

Ja fa anys que l’SME ens vàrem marcar un triple objectiu per assolir eines de treball adequades a donar més seguretat als/les agents del Cos de mossos d’Esquadra.

El triple objectiu, era aconseguir el repte que tots els agents del CME poguessin disposar d’armilla antibales, Tàser i videocàmera personal.

Vam portar aquestes peticions amb bons arguments justificatius a moltes reunions internes del CME, incloent-hi el Consell de la Policia. Finalment, va ser una lluita que vàrem portar al Parlament de Catalunya, exposant les necessitats als diferents grups parlamentaris que hi havia en aquell moment. Tot plegat, a més, va ser reforçat en tot moment amb importants campanyes mediàtiques i aportacions a premsa.

El primer propòsit que eren les armilles antibales, es va aconseguir, tot i la connivència que va haver-hi entre el Departament d’aleshores i el sindicat Sap-UGT de voler fer pagar entorn de 145 euros a cada mosso per disposar d’armilla. Afortunadament, vam aconseguir que tots els agents en disposin d’una i de manera gratuïta, només faltaria!

El segon objectiu de les pistoles Tàser també es va obtenir. Avui dia n’hi ha repartides per tot el territori. En aquest cas, però, cal matissar que no tots els agents en disposen d’una i que en aquest aspecte, continuem treballant i insistint en la necessitat en que tots els agents o com a mínim cada binomi que surt al carrer, en disposi d’una. Ho assolirem tard o d’hora, No ho dubteu!!

I finalment, com a tercer objectiu, les videocàmeres personals. La setmana passada el mateix el Director General de la Policia va anunciar la compra de videocàmeres personals per repartir als agents d’arreu del territori. Cert és que seran de moment poques i insuficients. Però també és cert que l’anunci de la compra anava acompanyat de l’anunci de què reconeixen i tenen com a compromís que tots els agents del CME en disposin d’una i que s’aniran adquirint de forma progressiva. Per tant, l’objectiu ja es troba en vies d’assoliment.

Tot i les grans dificultats existents en aquests anys, l’SME valorem positivament els resultats obtinguts en aquestes qüestions en matèria de seguretat. Això no obstant, queda molt a millorar encara. Des del sindicat, estarem constantment al damunt per tal que s’acabi de completar al 100% el lliurament de les videocàmeres personals i, també continuarem aglutinant esforços per tal que en el àmbit polític es percebi que les Tàser són molt útils, i que és necessari que n’hi hagi una per agent, o com a mínim, una per binomi que surti a carrer.

Sempre Mossos d’Esquadra