CONSELL DE POLICIA 5 de Febrer (Part III)

by | març 31, 2021 | COMUNICATS REUNIONS

Aquest divendres, s’ha reprès  el Consell  de  la Policia  del passat dia 22 i 29 de Gener. Novament altra sessió maratoniana que ha servit per a No avançar res! .

Desitgem que el govern que surti de les pròximes eleccions, sigui del color que sigui, pensi com pensi, etc., entengui amb urgència que l’òrgan del Consell de Policia, no ha de ser un simple tràmit que cal fer. Recordem que aquest és l’òrgan que representa i dóna veu als treballadors/es del cos de mossos.  Als polítics i càrrecs que vinguin, siguin els mateixos o diferents, agafin-se això amb seriositat. Menys estudiar i posposar les propostes que us plantegem i més fer i aprovar!

Els punts tractats han estat els següents:

 • Jubilació: Torna a sortir aquesta qüestió. Cada dia sembla més clar que l’administració catalana no va començar a treballar aquesta qüestió amb la celeritat que tocava. Seguirem treballant per a què s’assoleixin els terminis del 2021 i es puguin fer amb les millors condicions.
 • Grups de treball:  L’Administració ens anuncia que al mes de juny es crearà un grup de treball on abordar tots aquells temes que ens preocupen i que volem millorar i que estiguin relacionats amb els horaris. 

Van tard, molt tard, donat que aquesta haurà de ser decisió del govern entrant.

 • Investigació: Es torna a elevar al Consell de la Policia el document de conclusions d’investigació ja que s’hi ha incorporat una petita esmena. El document s’aprova per majoria.
 • Vacances: Exposem que el termini de petició de les vacances representa un problema pels agents degut a que encara no saben quina és la seva planificació anual ja que aquesta es publica a inici de l’any policial.

Es debat també la situació d’aquells efectius que no tenen setmanes festives. En aquestes situacions caldria ampliar els % de vacances d’efectius en períodes d’estiu.

L’Administració ens diu que ho revisaran. 

Per no variar, revisar, estudiar i sense fer res. 

 • Unitat Igualtat: Ens fan una exposició de tota la feina feta fins ara per la unitat d’igualtat creada l’any passat.
 • Estructures: Ens informen sobre les obres de les noves comissaries de La Jonquera, Mollerussa i Torredembarra.
 • Hores Romanent: Tornem a queixar-nos del tractament que s’està donant a l’acumulació d’hores de romanent durant la primera onada del COVID. 

Proposem que totes les hores que els agents van ser obligats a quedar-se a casa i no anar a treballar siguin considerades com a treballades. 

Cal recordar que la gestió pèssima no va ser responsabilitat d’aquests agents.

L’Administració diu que estudiaran aquesta possibilitat tot deixant clar que es tracta d’un tema complex. Novament estudiaran sense prendre les decisions correctes.

 • Val de roba:  Tornem a proposar canviar l’actual val de roba i també l’actualització del seu import. L’Administració ens passarà una proposta en el pròxim Consell de la Policia. Un altre cas que hauran d’arreglar, si ho volen els propers qui vinguin.
 • Ordre Públic: L’Administració està revisant l’actual model d’ordre públic. Coneixent els interessos de certa part de classe política, estarem expectants a aquestes revisions. El que necessitem és respecte des de molts àmbits!

L’any passat es van començar a fer formacions conjuntes entre ARRO i la BRIMO. Degut a la crisi COVID i al fet de no haver de barrejar bombolles, es va aturar.

La voluntat és que aquesta formació torni a arrencar conjuntament en quant les condicions ho facin possible.

Exposem que la ARRO quan ha de cobrir un dispositiu amb hores extraordinàries, els desplaçaments fins on s’ha de prestar el servei s’imputa com a hores treballades i només les hores prestades de servei efectiu, són compensades amb hores extraordinàries. Sol·licitem que tant les hores efectives com els desplaçaments siguin compensats com a hores extraordinàries. L’Administració ho revisarà i mirarà de posar-hi solució. Ho sigui, altra cosa pels qui vinguin.

Demanem que es permeti l’ús d’esprai pebre, més dotació de TASER per agents i que es permeti l’ús de videocàmeres als agents. La Prefectura diu que la normativa exposa qui pot fer servir aquests estris i que no veuen la necessitat de canviar res.

 • Materials i uniformitat:  Ens passen dades genèriques de licitacions obertes.
 • Rodes custòdia:  Actualment a la RPMB, el 30% dels efectius estan en plaça genèrica. Les rodes de custòdia de la ACD, les passen els qui tenen plaça provisional i els qui la tenen genèrica. El criteri dins la roda de custòdia és per promoció i número de la promoció. La custòdia es fa cada 6 mesos. La pròxima roda es farà al maig de 2021.
 • Esment de la DGP:  Ens manifesten que la DGP seguirà defensant que el CME també ha de ser recompensat pels serveis prestats a la crisi del COVID. 

Una llàstima que això sembli més unes declaracions d’intencions fetes en campanya electoral, que la realitat pretesa. 

FINS AQUÍ, TOT EL QUE HA DONAT DE SÍ AQUEST CONSELL DE POLICIA.