Consell Extraordinari de la Policia 2 Juny 2022

by | juny 3, 2022 | COMUNICATS REUNIONS

Dijous 2 de juny s’ha reunit el Consell de la Policia amb caràcter extraordinari per donar informació en relació amb el cas de presumptes delictes contra la llibertat sexual amb implicació de determinades persones funcionàries del Departament d’Interior.

En la reunió, el Secretari General d’Interior ha fet un resum cronològic dels fets des del seu inici l’any 2019 fins a l’actualitat.

Des de l’SME, com no pot ser d’una altra manera hem condemnat de forma molt enèrgica aquests fets d’altíssima gravetat.

També hem manifestat la nostra disconformitat en la manera que s’ha abordat la situació per part del Departament d’Interior, el qual ha esperat fins gairebé tres anys, després de l’inici de tot plegat el 2019, fins ara fa escassos 15 dies a cessar al doctor presumpte autor dels fets.

De fet, es va mantenir treballant com si res, al doctor presumpte autor dels fets, establint-li una prohibició de visitar a pacients femenines i a més, posant una infermera al seu costat “per poder-lo vigilar”.

No es va tenir en compte, que tot i tenir prohibit visitar de forma programada a pacients femenines, aquestes es podrien presentar a la consulta de forma no programada. Va ser aleshores passats uns mesos, quan es va canviar la forma de procedir i es va crear un filtre per tal que tampoc pogués passar que arribessin a consulta pacients femenines sense programar.

Tot plegat, un desastre davant unes presumptes accions delictives tan greus, que haurien estat en menys quantia de persones afectades, si des del minut 1 s’hagués cessat al doctor o pres altres mesures.

Una veritable vergonya, que el mateix departament que de manera immediata aparta del seu lloc de treball els mossos sobre els qui recau la sospita de qualsevol possible il·lícit penal per petit que sigui, no hagués fet el mateix en un fet tan greu com aquest.

I és en aquest sentit, que tot i que les comparatives són odioses, ha estat inevitable de comparar la diferent manera de tractar als mossos en referència amb com s’ha tractat aquest cas, fet sobre el qual hem manifestat la nostra absoluta disconformitat.

Màxim suport a les companyes víctimes d’aquests fets les quals malauradament, a més a més, s’han vist doblement perjudicades per la nefasta manera de procedir del Departament d’Interior.

Sempre Mossos d’Esquadra