CONSELL POLICIA 19 ABRIL 2022

by | abr. 20, 2022 | COMUNICATS REUNIONS

Us traslladem un resum dels punts tractats en el si del mateix:

Concurs general i altres convocatòries.

Hi ha presentades 3921 sol·licituds.
Les llistes es publicaran al mes de maig i la resolució del concurs es preveu que sigui al novembre d’aquest 2022.

Sobre les convocatòries de promoció a Inspector, Intendent i Comissari, ens convocaran aviat a una reunió per informar-nos sobre l’estat d’aquests concursos.

Sectors trànsit.

Des de l’SME seguim amb que cal urgentment un concurs per a l’especialitat.

Davant la possible no realització d’aquest fins al pròxim 2023, incidim en què davant d’un oferiment per als 6 sectors que estaven afectats pel tancament i que actualment són els més necessitats d’efectius, han de tenir prioritat les persones que actualment ocupen plaça a l’especialitat de trànsit.

Jubilació anticipada.

El procediment pel qual s’està tramitant, està funcionament correctament.

Fins aquest mes de març, s’han jubilat 184 mossos.

Per últim, ens informen d’una dada important: El temps del curs bàsic a l’ISPC no computa a efectes de jubilació.

MOIN (d’altra manera compensació econòmica treball 12 h cap de setmana)

S’ha elevat proposta com a mínim en dues ocasions a la comissió de retribucions i despeses de personal i en tots dos casos la petició s’ha tirat enrere.

Des de l’SME continuarem treballant i insistint per assolir la millora en aquest complement retributiu que el que ha de fer és premiar el treball llarg del cap de setmana. (clica aquí per veure comunicat Sol·licitem increment en la compensació econòmica.)

Renovació del parc mòbil del CME.

S’està pendent de la renovació de 484 vehicles del CME, dels quals 279 seran camuflats, 79 per trànsit i la resta per altres serveis.

Els vehicles de trànsit, seran tipus SUV amb tracció 4 rodes i neumàtics tot temps. Pel que fa als vehicles camuflats, seran vehicles amb més potència i amb combustibles alternatius.

El període de lliurament dels vehicles que estava previst per aquest novembre de 2022, es demora fins al febrer o març del 2023 a conseqüència de la situació actual del mercat internacional.

S’incrementarà el pressupost pel manteniment dels vehicles que siguin de propietat.

Efectius Sala Reus.

El nombre de persones s’ha augmentat en els darrers mesos dels 200 efectius als 257.

No obstant això, després d’avaluar les càrregues de feina de la sala, s’han ofert al concurs general 78 llocs de treball de mosso, 6 de caporal i 6 de sotsinspector.

Nou Decret d’estructura.

El comissari en cap informa que serà un Decret que no agradarà a tothom. Vol posar en valor l’extensa participació en diferents grups de treball que farà que sigui un Decret en el qual s’haurà comptat amb moltes opinions.

A finals de juny està previst presentar l’esborrany del decret a la direcció política del CME i passada aquesta etapa, el passaran als sindicats perquè puguem fer aportacions.

Fundació del CME.

S’està treballant en les últimes etapes prèvies a la seva constitució que està prevista es dugui a terme el pròxim 5 de maig. Us anirem informant en més detall al respecte.

Règim disciplinari.

El Director General de la Policia reitera el que ja ha manifestat en anteriors Consells de la Policia, en el sentit d’admetre que es tracta d’una normativa que s’ha d’actualitzar i treballar.

Se’ns informa que ens convocaran a una reunió per tal de buscar millores.

Infraccions COVID.

El dia 4 de maig s’explicaran al Parlament tots els detalls sobre la tramitació d’infraccions en matèria COVID.

Per a qualsevol informació més precisa que requereixis, no dubtis en contactar amb nosaltres.

Sempre Mossos d’Esquadra