DES DE L’SME SOL·LICITEM MÉS PISTOLES TÀSER

by | set. 16, 2021 | COMUNICATS ALTRES

Cada vegada són més nombrosos els cossos de policia que han anat incorporant la pistola tàser per a ús dels seus agents.

Aquest tipus de dispositiu és complementari a l’arma de foc que porten els agents i en molts casos evita haver de fer ús d’aquesta última i, per tant, porta a solucionar situacions compromeses d’una forma molt menys lesiva que amb l’arma de foc.

Aquesta efectivitat, ja hem pogut comprovar que és real i que va molt més enllà de la teoria donat que al mateix CME fa un temps en fem ús amb bons resultats.

El problema és que com únicament porta la tàser el cap de torn, en la majoria d’ocasions en què sorgeix un incident on el més adequat seria poder fer-ne ús, normalment qui es troba amb el problema és una patrulla on cap dels dos agents actuants disposa de l’esmentada pistola tàser. Per tant, perdem celeritat i part de l’efectivitat que pot tenir el dispositiu no s’aprofita pel fet que només és el cap de torn qui la pot portar i aquest en la majoria d’ocasions no es troba com a primera patrulla actuant en el lloc dels fets.


Amb l’objectiu que aquesta situació no es perllongui en el temps i per evitar riscos tant als agents, com als ciutadans, a l’SME continuem treballant per aconseguir que com a mínim, cada patrulla d’USC pugui disposar d’un d’aquests dispositius.

Per tot plegat, seguim insistint en una qüestió tan rellevant com aquesta i hem adreçat escrit al Director General, fent-li la petició d’ampliar la seva incorporació. Cal vetllar per la seguretat de la ciutadania, però sobretot, cal dotar d’eines al Cos de Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat dels seus treballadors/es.


Sempre Mossos d’Esquadra.