El 22 de desembre tornem a sortir al carrer

by | des. 15, 2023 | COMUNICATS ALTRES

El cos de mossos d’esquadra es tornarà a mobilitzar per reivindicar millores laborals per a tot el col·lectiu.

Després que el passat 7 de novembre, el cos de mossos d’esquadra reclamés massivament i amb intensitat davant les portes del Parlament de Catalunya, un gir de 180 graus en les polítiques de seguretat del país, és hora de tornar a sortir al carrer.

Els greuges comparatius que ha suposat el darrer acord, els greuges comparatius entre cossos policials i cossos especials que el CME segueix patint i la política impositiva amb la qual actua aquest Departament d’Interior fa imprescindible que el col·lectiu es torni a mobilitzar.

És per això que el proper 22 de desembre, aprofitant la reunió de negociació que es farà a les 11:30 hores al Departament d’Interior (carrer de la Diputació 355 de Barcelona), SAP i SME es concentraran davant les portes per seguir denunciant la situació actual del CME i reclamar les millores que les seves persones membres es mereixen.

Serà una concentració de delegats i delegades sindicals (oberta a tot el col·lectiu) amb la qual, ambdues organitzacions denunciarem que el Departament d’Interior ens vol muts, sords i cecs. Com a organitzacions sindicals representatives, denunciarem que el Departament ens vol agenollades i submises davant la imposició d’unes polítiques que afebleixen de manera alarmant el sistema de seguretat pública de Catalunya.

Des de l’inici de la negociació, SAP i SME hem defensat la necessitat d’aplicar millores generals al cos de mossos d’esquadra i lluny de les nostres demandes, el Departament d’Interior ha aplicat polítiques que provoquen greuges comparatius entre el propi col·lectiu i que no serveixen per finalitzar amb el conflicte col·lectiu.

A més, com a sindicats representatius observem les martingales que ja es van produir en la primera fase de la negociació i ara, es tornen a repetir en aquesta segona.  I és que, per informacions que delegades d’algunes organitzacions sindicals han donat en el territori, tot sembla fet i pactat en respecte el pla de carrera professional quan ni tant sols, a nosaltres se’ns han traslladat les línies generals del projecte que té en ment el Departament.

Per tant, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i des del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) tornem a sortir al carrer per denunciar públicament les condicions sota les quals s’està produint la negociació i per reclamar les millores que la totalitat del col·lectiu ens exigeix.

SAP-SME Junts, serem millors!