Els efectius que garanteixen la seguretat de l’aeroport estan esgotats

by | jul. 3, 2024 | COMUNICATS ALTRES

L’alta càrrega de treball provoca en conseqüències negatives en la salut d’aquests efectius policials que necessiten de manera urgent un increment de la plantilla.

Per aquestes dates, l’aeroport Josep Tarradellas pateix un increment de visitants (passatgers i ciutadans que els acompanyen) que, per a la delinqüència (especialment a la multirreincident) el fa especialment atractiu.

De fet, els efectius destinats a ARSA fa mesos (masses mesos) que viuen donant el 200% durant tota la seva jornada de treball.

Gràcies a aquest esforç, el cos de mossos d’esquadra ha multiplicat exponencialment el nombre de detencions (superant ja les 500), ha incrementat el nombre de serveis i d’assistències, així com també les denúncies a l’OAC la qual cosa ha fet que tot plegat hagi provocat que aquests efectius JA NO PUGUIN MÉS!

Valorada la situació, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i des del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) donem tota la raó i tot el nostre suport a les nostres companyes i als nostres companys i, advertim que la situació actual té claríssimes afectacions sobre la seva salut.

L’increment de delinqüencia i la violència (cada vegada més palpable) amb la qual aquesta actua fa que l’esforç de l’actual plantilla d’ARSA resulti insuficient. El dèficit de plantilla i l’esforç acumulat fa que sigui necessària una intervenció immediata per part del Departament d’Interior i de la Direcció General de la Policia.

ARSA es troba en aquests moments #sotamínims i no es pot esperar, que aquesta falta d’efectius sigui coberta per 25 o 30 agents de pràctiques de la 36a promoció. Cal una acció i un reforç ja! Sense dilació.

És imprescindible que el Departament d’Interior, la Direcció General de la Policia i la Prefectura prenguin consciència de la situació que venen patint els efectius policials d’aquesta destinació. Aquesta situació, no només té afectació directa sobre la salut dels mossos i de les mosses d’esquadra, sinó també sobre el servei de seguretat pública que se’ns exigeix.

Per tot plegat, des del SAP-FEPOL i des de l’SME-FEPOL instem al Departament i a la DGP que reforci de manera immediata aquesta destinació ja que de no fer-ho arribarà el dia que possiblement haguem de denunciar que no hi ha hagut una sola patrulla d’escamot en cap de les dues terminals de l’aeroport.

SAP-SME Junts, serem millors!