ENS PLANTEM al CONSELL de la POLICIA

by | març 20, 2023 | COMUNICATS ALTRES

Ja n’hi ha Prou! Els Sindicats de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, sotasignats del present comunicat i majoritaris al Consell de la Policia, HEM DECIDIT NO ASSITIR A LA CONVOCATÒRIA EXTRAORDINÀRIA DEL PROPER CONSELL DE LA POLICIA CONVOCAT PER AVUI 20 de març, convocada in extremis el passat divendres 17 de març a les 18:50.

Ens sembla una manca de respecte, no ja a nosaltres sinó a tots aquells que representem (més de 17.000 mossos i mosses) que se’ns convoqui a un Consell de Policia Extraordinari d’aquestes formes, sense cap possibilitat de preparar amb garanties un punt que es considera tan important.

S’ha demanat reiteradament al Consell de Policia i fora d’ell, informació respecte el projecte del Decret de Reestructuració de la Direcció General de la Policia i de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, i en cap cas se’ns ha donat resposta ni tampoc s’ha donat opció a fer cap aportació ni al·legació al respecte als representants dels treballadors i treballadores que seran a qui realment afectaran aquestes modificacions. I, per a més inri, ens assabentem de l’esborrany mitjançant reenviaments massius de “WhatsApp”.

Ara en la convocatòria exprés, ens envien un enllaç amb la documentació que fa temps que estem demanant. Aquesta és la importància que li donen i la seva manera de treballar???

El dimecres 15 de març ens convocaven per avui a una reunió de Presentació de la Reestructuració de la DGP i ara ho passen a un Consell de Policia Extraordinari, sobre la marxa… com ens tenen acostumats. Això ni és seriós ni és professional i molt menys respectuós.

La manca de respecte que tenen als representants legítims dels mossos i les mosses és flagrant i, per tant, tampoc el tenen al mateix col·lectiu, no es pot preparar un Consell de Policia amb garanties amb menys de 24 hores d’antelació, i això és una mostra més de la importància que li donen al Consell.

També ho hem pogut veure recentment en la postura unilateral de l’aprovació del Decret de Segona Activitat amb l’informe desfavorable de la majoria de Consellers del Consell de la Policia i amb l’anul·lació de la Promoció Territorialitzada de la pròpia Administració en l’últim moment, perquè no havien fet els tràmits oportuns.

No es pot anar de Departament Progressista, defensors dels Drets i fer-ho de forma unilateral sense tenir en compte al Col·lectiu. Aquest és el pitjor Departament d’Interior de la Història, el que més imposa i menys negocia. LA FRACTURA OBERTA FA ANYS ENTRE LA BASE I LA CÚPULA ÉS CADA VEGADA MÉS GRAN I CREIEM QUE ESTÀ A PUNT DE TRENCAR-SE, SI ÉS QUE JA NO HO ESTÀ. AIXÒ NO POT CONTINUAR FUNCIONANT AIXÍ O EMPRENDREM EL CAMÍ DE LES MOBILITZACIONS D’UN COL·LECTIU CADA VEGADA MÉS IRRITAT!!