En ser detinguts per robatori amb violència, un dels detinguts no va dubtar en agredir amb arma blanca als efectius policials. Després de comparèixer com acusació particular, el Jutjat ha ordenat el seu ingrés a presó.
Els serveis jurídics de la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL), a la qual hi estan integrats el Sindicat Autònom de Policia (SAP) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME) , sota la direcció lletrada de Xavier Todó han assolit el passat 28 d’agost l’ingrés a presó de dos individus que, després de perpetrar un robatori amb violència, van agredir (un d’ells amb arma blanca) als efectius policials del cos de mossos d’esquadra.
Més concretament, després de sostreure un telèfon mòbil a la localitat de Barcelona i en ser interceptats per efectius del cos, els dos detinguts van propinar diversos cops als agents, fins al punt que un d’ells va clavar una navalla a la zona lumbar d’un dels policies.
Davant la gravetat dels fets i actuant com acusació particular, els serveis jurídics de la FEPOL es van personar a la causa i, per contra de la llibertat que exigia la defensa, van reclamar l’ingrés a presó dels dos individus pels qui es va demanar pel delicte d’atemptat, la pena de tres anys i sis mesos de presó i pel delicte contra el patrimoni la pena de tres anys més de presó.
Així, i per les peticions de SAP-SME-FEPOL, el Jutjat d’Instrucció número 23 de Barcelona en funcions de guàrdia ha decretat l’ingrés a presó comunicada i sense fiança dels dos delinqüents en tant que les penes sol·licitades son superiors als dos anys, hi ha indicis suficients per creure als dos detinguts responsables dels fets perpetrats i existeix un elevat risc d’evadir l’acció de la justícia.
Per tot plegat els sindicats SAP-SME-FEPOL ens mostrem molt satisfets per la tasca realitzada i celebrem l’ingrés a presó d’aquests dos individus. Les dues organitzacions sindicals portem massa temps denunciant l’increment d’armes de foc i d’armes blanques a la via pública per part de delinqüents que, en la perpetració dels seus delictes, no dubten en utilitzar-les.
Així mateix tornem a reclamar accions contundents d’un Departament d’Interior que, davant la gravetat de fets com els que ens ocupen, no pot quedar al marge d’actuació com si res hagués passat.
I és que ha de ser el Govern de la Generalitat el qui, en defensa i protecció de les seves treballadores i dels seus treballadors ha de procurar per oferir (mitjançant l’aplicació de polítiques actives) protecció jurídica a aquells i aquelles que tenen la difícil funció de protegir a la ciutadania.