La manca d’efectius de Pineda de Mar impedeix cobrir les necessitats del territori

by | juny 21, 2024 | COMUNICATS ALTRES

Des d’ambdues organitzacions sindicals tornem a denunciar que durant aquest 2024, Pineda no ha rebut cap efectiu de reforç.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i des del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) tornem a denunciar la insuficient dotació d’efectius del cos de Mossos d’Esquadra a la Comissaria de Pineda de Mar, fet que posa en risc la seguretat de la ciutadania, especialment durant els mesos d’estiu i l’augment considerable de població que es produeix.

En la darrera Junta Local de Seguretat del municipi de Calella, celebrada el 31 de gener de 2024 i presidida pel Conseller d’Interior, aquest va destacar que els delictes al municipi havien augmentat un 21,7% durant l’any 2023 en comparació amb l’any anterior.

Aquest increment és especialment preocupant en un context on la població de Calella passa de 19.000 a 35.000 habitants durant els mesos d’estiu. Situacions similars es reprodueixen en municipis com Malgrat de Mar, Santa Susanna i Pineda de Mar.

Al desembre de 2023, l’Alcalde de Calella va reclamar al Departament d’Interior un reforç de Mossos d’Esquadra per a la comissaria de Pineda de Mar. Una reclamació que es feia conjuntament amb altres municipis, en resposta a l’augment de delictes violents i la sensació d’inseguretat provocada per un grup d’uns 11-12 multireincidents.

El Conseller d’Interior es va comprometre a reforçar la plantilla amb més agents i a realitzar un dispositiu especial per combatre la delinqüència. No obstant, el 17 de gener de 2024, SAP-FEPOL i SME-FEPOL havíem de desmentir aquesta informació, aclarint que no s’havia incorporat cap agent i que el dispositiu especial consistia només, en l’enviament puntual d’una patrulla d’Arenys de Mar, deixant aquest territori descobert.

El Departament d’Interior ha afirmat que la plantilla de la Comissaria de Pineda de Mar ha estat reforçada amb 18 agents. Però les dades oficials mostren un augment de només 4 agents durant l’any 2023 i de 7 agents des de l’any 2020, passant de 86 efectius el 2020 a 93 el 2024. Aquest increment és clarament insuficient per cobrir l’augment poblacional de 3.240 habitants en els últims tres anys, especialment tenint en compte l’increment de població durant els mesos d’estiu.

Aquest 2023, la Comissaria de Pineda de Mar només va rebre 7 agents addicionals durant els mesos de juliol i agost, els quals són clarament insuficients, ja que no permet ni tant sols cobrir les vacances dels agents titulars. A més, no s’han assignat efectius pel pla d’estiu a les Comissaries de Pineda de Mar i Arenys de Mar, generant greus problemes de seguretat.

Per tant, aquest 2024 i amb la situació descrita, observem que no s’ha dotat cap agent nou a la comissaria de Pineda de Mar. Mentrestant els incidents segueixen succeint, tals com els ocorreguts aquesta matinada a Calella, quan en una baralla greu en un local d’oci nocturn, una persona ha resultat morta i una altra de ferida per arma blanca. Aquest incident posa en evidència la necessitat urgent de reforçar la seguretat al territori.

SAP-SME Junts, serem millors!