La manca d’efectius que pateix la USCOM no garanteix els descansos dins del servei

by | febr. 7, 2024 | COMUNICATS ALTRES

Segons dades sindicals, aquesta unitat no arriba als mínims de cobertura mínima la qual cosa afecta negativament sobre el servei i la salut de les persones.

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) volem denunciar el greu problema que, a l’igual que pateixen altres destinacions, afecta a la Unitat de Seguretat del Complex Central del cos de Mossos d’Esquadra. La manca d’efectius!

Ambdues organitzacions sindicals hem denunciat moltes vegades aquesta manca d’efectius, la qual cal recordar, en ocasions ha provocat conseqüències a nivell de seguretat, tal i com així denunciéssim per escrit el 16 de maig del 2023.

No recordarem de nou el nivell d’alerta per atemptat terrorista decretat a Catalunya i tampoc que tant el Complex Central, com la resta de Comissaries del cos son infraestructures crítiques a les quals, cal dotar-les de més i millors mitjans.

Després dels fets perpetrats a Vic i a d’altres comissaries, SAP i SME hem insistit en la necessitat d’incrementar les mesures de seguretat de les dependències policials i fins i tot, hem proposat modificar els models de comissaries.

No obstant els problemes es segueixen produint i en aquest cas hem de denunciar que la USCOM es veu afectada per una manca d’efectius que afecta el desenvolupament normal del servei i que provoca que, en ocasions hagi de rebre el suport d’altres unitats de seguretat ciutadana com Sabadell, Terrassa i Sala Metropolitana Nord.

A més, la manca d’efectius està incidint de manera negativa en el descans durant el servei que han de tenir per normativa els efectius de l’USCOM. Ni els 20’ durant la jornada diària entre setmana, ni l’hora de descans del cap de setmana. Així mateix, els efectius policials no tenen relleu possible la qual cosa els obliga a estar permanentment al lloc i no poden abandonar en cap moment el punt de vigilància.

Di bé des del SAP i des de l’SME hem esperat a fer aquest comunicat és perquè esperàvem que d’una manera ràpida es trobés solució a un problema que els efectius afectat, ja fa temps que han verbalitzat. No obstant hem vist com un problema PUNTUAL s’ha convertit en “NORMAL”. Tan és així que en el darrer any 2023, només 61 dies dels 365 es van garantir els efectius mínims dels grups de treball.

No cal dir que aquesta manca d’efectius té afectació directa també en la càrrega de treball, en l’atorgament o denegació de permisos i en la gestió de les vacances. Per tant, des del SAP i des de l’SME instem al Departament d’Interior i a la Direcció General de la Policia que posi fil a l’agulla, que atengui les nostres demandes i que incrementi la dotació d’efectius de la Unitat de Seguretat del Complex Central del cos de Mossos d’Esquadra.

SAP-SME Junts, serem millors!