La nòmina de Mossos amb el CEV, un veritable enigma

by | juny 7, 2024 | COMUNICATS ALTRES

Des del SAP-FEPOL i SME-FEPOL seguim insistint que cal dotar de transparència i fàcil comprensió a les retribucions de la nòmina.

Cada mes succeeix  la mateixa història. Toca  revisar la nòmina  i  arriba  un  malson i un  drama. El Complement Especial Variable (CEV) passa a convertir-se en el pitjor dels jeroglífics o Sudokus existents. Aconseguir desxifrar les retribucions que pertoquen, passa a ser un veritable enigma.

Les persones treballadores del cos de Mossos no poden saber amb exactitud si les retribucions percebudes són les correctes. El complement específic variable surt a la nòmina com a concepte únic indivisible i és impossible saber si s’ha cobrat correctament el que pertoca.

Aleshores, tot són dubtes. S’hauran cobrat totes les nits que s’han fet? Els festius assenyalats? Els torns? …

Mesos a cobrar per instaurar un nou programa informàtic per a res! Un desastre!

En el decurs de diferents reunions des de SAP-FEPOL i SME-FEPOL hem sol·licitat que es desglossi aquest concepte a la nòmina però van passant els mesos i no hi ha canvis al respecte.

La Comissió de Seguiment de l’Acord de 31 de juliol del 2023, a la que SME i SAP som els dos únics sindicats de l’escala bàsica que hi tenim prohibida la participació, és incapaç d’exigir posar solució a aquest greu problema.

Per aquest motiu, novament insistim en que cal posar solució a aquesta qüestió i hem adreçat escrit a la Subdirecció de Recursos Humans exigint desglossar els conceptes a la nòmina.

Ens avala una Sentència del Tribunal Suprem que deixa clar com s’han de confeccionar les nòmines. La sentència estableix que el contingut de la nòmina ha de ser transparent, de fàcil comprovació dels conceptes pagats i que el càlcul de cadascun d’aquests conceptes, s’ha de poder fer amb un mínim d’operacions matemàtiques sense necessitat per part del treballador d’haver de consultar quins dies i hores ha treballat que tot i que en tingui un bon control, no li hagin estat comunicats per l’empresa.

SAP-SME Junts, serem millors!