L’ENGANY dels judicis, cada dia més evident

by | abr. 16, 2024 | COMUNICATS JURÍDIQUES

La nova Instrucció de judicis vigent des del 29 de febrer, està deixant companys i companyes sense percebre indemnitzacions.

Des del SAP-SME-FEPOL  vam advertir de la pèrdua de drets i retribucions que comportaria la nova Instrucció dels judicis que pretenia regular les condicions de l’Acord de 31 de juliol signat pels sindicats CAT, SEGCAT, SPC i USPAC.

Malgrat aquest retrocés, vam ser les úniques organitzacions sindicals de l’escala bàsica que vam aportar diverses esmenes a la Instrucció, de les quals cap va ser acceptada.

La connivència de les organitzacions sindicals signants de l’Acord amb l’Administració, ha comportat que tots aquells judicis que sempre s’havien cobrat, actualment, si no són de l’àmbit penal no es cobren.

Cada dia, efectius de USC i trànsit ens traslladen el malestar i enuig per haver assistit a un judici i haver-se assabentat que no els correspon la indemnització de 150 euros o 90 euros. El mateix passa amb altres efectius policials d’altres unitats que han d’assistir a judicis de caràcter administratiu o d’altra tipologia no penal.

Una situació mediocre establerta per l’Administració i acceptada per alguns sindicats que ens porta a que totes aquelles actuacions policials desenvolupades dins l’activitat professional, únicament siguin remunerades en un judici si son de la jurisdicció penal. Per posar un exemple, un agent en festa cobrarà un judici per una alcoholèmia penal i no cobrarà un judici per un accident sense conseqüències penals. En tots dos casos són feines pròpies de la seva activitat professional, i en tots dos casos l’agent es troba de festa i perd hores del seu temps lliure per assistir a un judici derivat de la seva tasca diària, i en un cobra i, en l’altre no. Absurditat en majúscules amb una única persona perdedora, el/la Moss@ que no cobrarà certs judicis que sempre havia cobrat.

Aquestes i moltes altres anomalies són el que no volíem que passés, i estan passant. Per a més inri, les organitzacions sindicals que han aprovat aquesta pèrdua de drets i, constants imprecisions, no estan fent res al respecte per a solucionar el desgavell al qual ens han portat.

Sabeu no obstant que, tal i com hem manifestat en anteriors comunicats, ambdues organitzacions sindicals hem denunciat judicialment aquest impagament i per tant, restem a disposició de la nostra afiliació per seguint-ho fent quantes vegades siguin necessàries.

Els sindicats SAP-FEPOL i SME-FEPOL, seguirem insistint! Sigui amb l’estructura de l’actual Departament d’Interior, sigui amb la que en pugui sortir de les properes eleccions del 12M, no ens cansarem de lluitar per un assoliment real i efectiu de millores per al col·lectiu de Mossos d’Esquadra, sense que haguem de patir pèrdues de retribucions i drets que ja teníem establerts.

SAP-SME Junts, serem millors!