Les tartanes de l’ARRO Metrosud cauen a trossos!

by | abr. 16, 2024 | COMUNICATS RECURSOS OPERATIUS

La flota sencera de furgonetes d’aquesta ARRO són la vergonya del cos i un clar exemple del risc físic i ambiental patit pels efectius policials.

Nou (9) equips dels dotze (12) operatius de l’Àrea de Recursos Operatius de la RPM Sud ja no poden aguantar més les lamentables i pèssimes condicions de les furgonetes que utilitzen durant el seu torn de treball. Tant és així que els efectius policials s’han vist obligats a realitzar infinites Notes Informatives per denunciar, al seu servei d’administració, les condicions lamentables que han de patir dia a dia.

Pèrdues de portes laterals, despreniments d’elements del xassís, trencament de motors, pèrdua d’oli del motor o pèrdua de la càrrega dels sistemes de climatització són algunes de les infinitats de situacions que han de patir aquests efectius policials, que provoca que moltes vegades hagin de ser assistits o rescatats per altres furgonetes o pels serveis d’assistència en carretera.

Amb aquest comunicat, no és la primera vegada que des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) o des del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) hem hagut de denunciar públicament aquesta penosa situació. De fet ens podríem remuntar a comunicats de fa més de dos anys, amb els quals comprovaríem les reclamacions fetes al Departament d’Interior una solució.

Malauradament la solució no ha arribat i a portes de l’estiu, el problema encara s’agreujarà més ja que aquestes furgonetes, al estar estacionades al carrer, reben la llum i la temperatura directa del Sol. Això fa que al seu interior la temperatura sigui insuportable, i els efectius policials estiguin dins d’autèntiques saunes amb el risc que això suposa per a les seva integritat física.

Respecte aquesta qüestió, ambdues organitzacions sindicals hem instat al Departament d’Interior a protegir les furgonetes amb alguna marquesina que redueixi les conseqüències de  l’impacte del Sol. Però el silenci de l’Administració s’ha tornat a produir de manera irresponsable.

Per què no hi ha hagut una reacció del Departament d’Interior? Quina és la resposta que, davant la quantitat de Notes informatives fetes pels propis efectius policials, ha donat el Departament d’Interior? Cap ni una! Silenci.

Si bé és cert que hi ha un concurs de licitació per a l’adquisició de nous vehicles, les conseqüències diàries que han de patir els efectius policials, fa que tot plegat incrementi el seu sentiment de cansament i fatiga. És més, si no es col·loquen les marquesines reclamades per SAP i per SME, els nous vehicles (quan arribin) seguiran patint el desgast provocat per l’impacte directe del Sol.

És per això que ambdues organitzacions sindicals hem tornat a reclamar (tant al Departament d’Interior com a la pròpia Prefectura del cos de mossos d’esquadra) les intervencions urgents i necessàries que evitin l’exposició d’altes temperatures que a dia d’avui segueixen patint els efectius policials de l’ARRO de la RPM Sud.

SAP-SME Junts, serem millors!