LES TEMPERATURES EN ALGUNES COMISSARIES EL PROBLEMA QUE MAI S’ACABA

by | abr. 5, 2021 | COMUNICATS SALUT LABORAL

Any darrera any, es repeteixen els problemes de sempre en diverses dependències policials. Baixes temperatures a l’hivern, elevades a l’estiu, i unes situacions climatològiques adverses cada vegada més freqüents.

Uns problemes de climatització que en alguns casos porten denunciats des de fa temps. Trucades telefòniques a administració, mails, exposició en reunions regionals, en CSSL, etc., i la solució definitiva, no arriba.

En algunes dependències, ara a l’hivern, es minora aquesta anomalia de les temperatures ficant radiadors i altres tipus de sistemes calefactors. Evidentment, tot i que cal agrair aquestes mesures, aquesta no és la solució. El fet de distribuir aquests aparells per reforçar les temperatures és una opció temporal que no arregla la problemàtica existent.

Des del sindicat portem anys advertint que cal una partida pressupostària important per solucionar aquests problemes de climatització en moltes dependències de mossos.

Reiteradament, aquesta situació ha estat denunciada a la Inspecció de Treball. Malauradament, en qüestions relacionades amb temperatures, les solucions arriben tard i fora de temps. Els serveis de Treball no efectuen la inspecció i els mesuraments amb immediatesa quan es denuncia, sinó que casualment, aquests mesuraments de temperatures s’efectuen “més endavant” quan la problemàtica ja ha passat. 

Des del SME, seguirem reclamant les millores adequades en aquells llocs de treball que així ho requereixen. Urgeix invertir on les màquines i elements de climatització han quedat vells i obsolets, i en molts casos tenen avaries constants.

Si l’administració vol una seguretat pública de qualitat, cal inversions i no excuses amb l’argument de falta de pressupost, una qüestió massa utilitzada en els últims temps.

No us canseu de fer-nos arribar les possibles deficiències que observeu.