PLA D’ESTIU AGENTS EN PRÀCTIQUES

by | maig 16, 2022 | COMUNICATS ALTRES, COMUNICATS USC

El passat dijous dia 7 d’abril se’ns va informar per part de l’administració d’alguns detalls de l’oferiment del Pla d’Estiu per aquest 2022 en el que es demanarien voluntaris per cobrir les 27 destinacions d’USC afectades pel Pla. (clica per veure comunicat Pla d’Estiu 2a part)

Entre altres detalls, se’ns va explicar que depenent del nombre de voluntaris que es presentessin, es preveia que els agents en pràctiques de la 28a, anirien també a cobrir USC del pla d’estiu.

També se’ns va informar que el nombre d’agents en pràctiques que cobririen el Pla d’Estiu, dependria del nombre de voluntaris que es presentessin a l’oferiment, i que els criteris per moure a aquests agents al pla d’estiu seria el de número de promoció. Una qüestió aquesta última, que arreu hem reiterat que no és adequada, donat que pot comportar que agents amb millor nota que volguessin anar al Pla, no hi acabin anant, i per contra els de pitjor nota, tant si ho volen com no, hi acabin anant.

Des del nostre sindicat en tot moment hem reiterat i així ho seguim fent que cal prioritzar la voluntarietat en primer terme per davant de tot. És a dir, en aquelles comissaries on hi hagi efectius que els toqui marxar a cobrir el Pla d’Estiu, la prioritat ha de ser demanar voluntaris/es entre aquests efectius de pràctiques i d’aquesta manera disposar d’un gran gruix de treballadors/es motivats davant el fet d’haver pogut sol·licitar voluntàriament un destí del seu gust.

Els criteris de promoció, han de ser utilitzats en aquells casos d’empat i en aquells supòsits on no hi hagi hagut persones voluntàries.

Davant d’aquests fets, l’última acció presa per l’SME ha estat sol·licitar a la Subdirecció de Recursos Humans, mitjançant escrit degudament registrat, que de la mateixa manera que l’oferiment es fa demanant voluntaris, doncs que pels agents en pràctiques també es faci demanant persones voluntàries.

Sempre Mossos d’Esquadra