RECLAMEM SERIETAT I BONA PRAXI INFORMATIVA

by | febr. 11, 2022 | COMUNICATS ALTRES

Les persones que exercim la tasca policial, quan ens trobem immerses en alguna situació de litigi, etc., com la resta de la societat, som INNOCENTS fins que no es demostri el contrari. És allò que s’anomena PRESUMPCIÓ D’INNOCÈNCIA i que en nombroses ocasions, massa mitjans de premsa obvien quan la persona denunciada forma part de la Policia de la Generalitat de Catalunya-Mossos d’Esquadra.

No incloure un presumpte/possible que tant canvia el context del redactat de la notícia, o el no pixelar el rostre menystenint la seguretat de l’agent, tenint en compte la perillositat de la feina que desenvolupem, en són alguns malaurats exemples.

Ahir dijous 10 de febrer, al Departament d’Interior va haver-hi una reunió amb representants dels periodistes i del Departament d’Interior.
Per una banda, hi havia una delegació del Col·legi de Periodistes de Catalunya, del Sindicat de Periodistes i del Sindicat de la Imatge com a representants d’aquest gremi. Per la part d’Interior, hi va participar el Secretari General del Departament d’Interior, Oriol Amorós, el comissari en cap del cos de Mossos d’Esquadra, Josep Maria Estela, i la intendenta de la Prefectura del cos de Mossos d’Esquadra, Rosa Bosch.

Pel que hem pogut saber, l‘objectiu és arribar a un acord per a enfortir les garanties del lliure i correcte exercici de la professió i el dret a la informació dels ciutadans, així com redefinir la utilització d’elements visuals identificatius entre els i les periodistes i fotoperiodistes. Es pretén actualitzar l’actual conveni subscrit per ambdues parts, i vigent des de l’any 2009, en relació amb la utilització dels elements visuals identificatius d’aquests professionals.

Des de l’SME som conscients que cal garantir el lliure exercici dels drets i les llibertats, en especial del dret a la informació, evidentment. No obstant això, també cal posar èmfasi al que ja hem manifestat, cal serietat i bona praxi entre els diferents mitjans de comunicació.

Som professionals, som policies, som Mossos d’Esquadra, i per damunt de tot, som persones que mereixem respecte.

El nostre sindicat ni acceptarem, ni permetrem el tot s’hi val contra uns servidors públics de professió policies, a canvi de què determinada premsa manipuli i/o tergiversi certa informació per tenir més ressò mediàtic i/o vendre més portades.

Sempre Mossos d’Esquadra