RESUM DE LA REUNIÓ REGIONAL RPMB – 16 de juny de 2021

by | juny 18, 2021 | COMUNICATS REUNIONS

Aquest dimecres 16 de juny de 2021, vam tenir reunió amb els caps de la regió de Barcelona (RPMB). Aquests són alguns dels temes que s’han tractat:

URIA LES CORTS
Sobre la roda al cap de 6 mesos perquè puguin sortir d’allà els que han anat a reforçar, ens han dit que no poden assegurar-ho malgrat que fa unes setmanes ens van donar aquesta informació a diversos sindicats.

Pel que fa a l’aire acondicionat que no funcionava, informen que aquesta setmana ja quedarà reparat i que, en principi, en uns dies la temperatura s’hauria d’anar normalitzant.

Sobre els àpats que els fan fer als agents el 18 curt davant el PC i que donen presses per fer el 18 llarg i tornar com més aviat millor al lloc de treball, ho han negat i ens han dit que passem a casos concrets. Ens hem negat perquè hem de ser garants de l’anonimat per evitar possibles represàlies.

Sobre el greuge comparatiu amb els agents de la GUB que disposen del nivell 2 reconegut, ens han dit que ho elevem a altres àmbits superiors, ja que no depèn de la regió. A l’SME estem fent gestions a més alts nivells des de fa setmanes. Hem tornat a demanar el nivell 2 per URIA I ACD. Ens informen que de l’informe elevat per la Regió encara no tenen resposta.

RODA ACD
Ens confirmen que ja tenen redactats els criteris de la roda per poder-los fer públics. Després de molt de temps en què l’SME hem lluitat per aquest tema, sembla que finalment ho aconseguirem.

ACD
No tenen damunt la taula la possibilitat que cada ABP gestioni els seus detinguts. De moment, seguirà sent tot centralitzat a Les Corts com fins ara i amb el reforç puntual d’Horta
i Gràcia.

Vehicles RPMB
El parc mòbil està sota mínims a tota la regió. Estan en espera de l’arribada de nous vehicles després de l’estiu, però desconeixen quants dels 382 nous vehicles que arribaran per a tot el CME aniran destinats a la regió.


SANTS
L’aire acondicionat que no funcionava ja ha estat reparat i està en funcionament.

Búnquer NOU BARRIS
Quan entri en funcionament el nou búnquer de Nou Barris, la guàrdia d’aquest afectarà els agents d’ARSET. No se sap encara la data d’entrada en funcionament.

GUILLES
S’està en espera que es lliurin nous cascs de motorista als Guilles. Els mateixos agents han elegit el model que els semblava més adequat d’entre diverses opcions que se’ls han plantejat.

SALA REGIONAL
Hem demanat que la sala regional pugui disposar d’un vehicle policial propi. Ens han informat que no és possible a causa de la gran mancança de vehicles a tota la regió.
Ens informen que, malgrat les mancances d’efectius que hi ha a la sala, amb les tauletes s’ha compensat el plus de feina dels agents per la mancança d’efectius, fet que els hi rebatem, ja que considerem que les tauletes només es fan servir per als serveis planificats i no per als incidents que són el gruix real de feina de la sala. Ho revisaran.

TSJC
S’ha demanat a Justícia que hi pugui haver wiffi pels agents que hi presten servei.

OAC RPMB
A les OAC implanten un nou sistema pel qual els agents que hi passin en Q5 ho facin per 15 setmanes per dotar de més eficiència el servei.


Material ordre públic USC
Es preveu que a finals del darrer trimestre de 2021 es lliuri el material d’ordre públic a les USC. Fa unes setmanes es va donar una formació d’ordre públic a 15 efectius de cada ABP (comandaments) amb el compromís de què aquests comandaments després impartissin aquesta formació a la resta d’efectius de les seves ABPs.

INVESTIGACIÓ
L’1 de febrer va començar el nou sistema de guàrdies d’investigació. L’objectiu és que a finals d’any cap agent d’una ABP concreta hagi fet més guàrdies que el d’una altra ABP (+/-1 de
diferència).

Les guàrdies des de la regió es posen per ABP i no per agent. És el cap de cada Unitat d’Investigació qui determina sobre a quins agents recau la guàrdia.

Entre setembre i octubre es farà una prova pilot on s’agruparan les Unitats d’Investigació de Muntanya en dos grups. D’una banda, Les Corts-Sarrià- Gràcia i, d’altra banda, Horta-Nou Barris- Sant Andreu. L’objectiu és disposar de més efectius que es puguin dedicar a una problemàtica concreta i així assolir un grau d’especialització més alt evitant la polivalència
actual en la qual es fa de tot sense ser especialista de res.

Si aquesta prova pilot funciona, en una següent fase es determinarà que cal fer amb les altres 4 Àrees Bàsiques Policials (ABP’s) de platja, Ciutat Vella-Sants-Eixample-Sant Martí.

Climatització RPMB
Es compren 35 pingüins per a tota la regió per donar cobertura provisional a aquelles possibles incidències i avaries que hi pugui haver a territori.


CIUTAT VELLA
Les dutxes de Ciutat Vella tenen l’aigua tallada a causa d’un problema de filtracions. Hi haurà noves dutxes en 2 o 3 mesos. Per a aquest període de temps que duri l’obra, s’han contractat 7 dutxes de manera temporal.