RESUM DE LA REUNIÓ REGIONAL RPG – 12 DE JULIOL DE 2021

by | jul. 13, 2021 | COMUNICATS REUNIONS

ABP Santa Coloma de Farners

En referència a l’obertura d’una finestra al magatzem, ara menjador de la comissaria, ens diuen que no consta cap petició oficial feta pel conducte reglamentat amb aquesta sol·licitud.

ABP Girona

Les obres previstes a les garjoles no s’han pogut dur a terme perquè les empreses adjudicatàries van renunciar-hi. Les noves empreses estan valorant pressupostos i es preveu que podrien iniciar obres aquest octubre.

ABP Roses

Està previst tornar a posar les banderes la segona quinzena de juliol, es van trencar les cordes i s’està pendent d’una plataforma elevadora per fer el canvi.

Pel que fa a la situació d’enmagatzematge de marihuana a les garjoles, s’està gestionant per eliminar en pocs dies els comisos de marihuana i deixar només unes mostres. A més, s’estan eliminant els comisos. Sobre la petició de destrucció al jutjat, passen 30 dies sense resposta.

Muga 0

La part que actualment ocupa la sala, l’ocuparà formació. L’ampliació del menjador està en estudi.

Es crearà un servei de vigilància d’edificis que ho formaran agents provinents de la Sala (majoritàriament) i d’un oferiment que es farà al territori.

No hi ha previst ampliació de places a OAC Girona per encabir més efectius dels necessaris provinents de la Sala.

S’està estudiant com quedaran els diferents vestidors amb l’ampliació d’efectius de la Sala a les diferents comissaries.

CD Lloret de Mar

L’edificació està mal feta, no té el pendent necessari per evacuar les aigües, està en fase de pressupost per poder arreglar-los.

SALT

Sobre l’ampliació d’efectius, ens diuen que no depèn de la regió que es transformi en CD.

OAC Estartit

El dia de la reunió, curiosament, hi ha una inspecció de riscos laborals a les dependències de PL Estartit. El manteniment i reubicació de mossos, depèn del propietari de les instal·lacions, és a dir, de l’Ajuntament. En referència a l’estacionament dels vehicles logotipats a l’interior, si hi ha espai al pàrquing no hi veuen cap problema.

OAC Portbou

Vestidors i dutxes en espais separats. La valoració està pendent des d’infraestructures de la Generalitat.

ABP Olot i Sant Feliu de Guíxols

Manifesten que la climatització funciona correctament, que una altra cosa és el confort tèrmic que no arribi a tot arreu igual. Està prevista una revisió de les sortides de potència per adequar-lo a les necessitats reals.

La Jonquera

Les obres de la nova comissaria està en fase de licitació (la previsió d’adjudicació és al setembre). L’inici d’obres serà a finals d’any amb una durada de 14 mesos i una previsió de finalització en el primer trimestre de 2023.

CD Banyoles

La reparació de la porta d’accés de personal està pendent pressupost. Pel que fa a la manca d’informació dels canvis normatius interns, ens diuen que a la regió hi ha la previsió d’instaurar el vídeo-brifing per arribar a tot el territori, i que el proper dia 20 tenen previst fer una prova. Amb tot, es comprometen a fer més comunicats amb les novetats normatives.

ABP Figueres

Hi ha conflictivitat al barri de Sant Joan. La darrera agressió als vehicles va ser sol·licitant patrulla per un incendi i quan arriben dos vehicles els tiren pedres: no hi havia cap incendi, si no que es tractava d’una actuació premeditada. La resposta: s’intensifiquen els patrullatges i els efectius i es realitzen més tallades de les connexions il·legals a la llum (durant tres o quatre dies).

L’Escala

El servei mixt amb PL Albatros fa que la patrulla que pugui sortir sigui a vegades la mixta i cap més. Ens diuen que esperen reforçar aquest destí amb el tancament de sala, si es pot.

ABP Blanes

En referència a les faltes d’efectius i, per tant, la manca de permisos AP estiu, ens recorden que aquesta és una de les comissaries amb hores extres i el reforç d’estiu, fet que comporta suficients agents per poder gestionar AP’s, el que ha de ser compatible amb les necessitats de servei que té.

ABP la Bisbal

Hi ha manca de vehicles de paisà. Actualment, no és possible portar cotxes no logotipats. Estan pendents de tres vehicles judicialitzats, per poder adreçar-ne almenys un. També es demanarà ampliació del parc mòbil no logotipat.

Hores extres

Es demana un increment d’hores extres a les comissaries d’interior, per cobrir desplaçaments de segones residències.

Que es pugui fer hores d’USC no cobertes des d’altres serveis com investigació, ens diuen que no depèn de la Regió i que s’ha de plantejar en altres àmbits.

Tanques perimetrals comissaries

S’ha aprovat un tipus de tanca que es posarà en tots els territoris i que augmentarà la seguretat de les comissaries en treure visibilitat del seu interior.

ARRO

Pel que fa a les hores extraordinàries, a partir de juny tota la jornada ha de ser sencera d’hores extres i no una part, com fins ara. Es comprometen a revisar des de març aquesta modificació. Sobre el vestidor de dones, no consta que s’hagi fet la petició pel procediment establert per peticionar obres d’adequació.

Les granotes pels nous agents es donaran a finals d’aquest mes de juliol, i la resta de les reposicions sol·licitades no estaran disponibles fins a finals d’any.

No consten peticions a la tècnica de reutilització de les granotes utilitzades i retirades per utilitzar-les per agents d’USC en intervencions de plantacions marihuana.

No es pronuncien de forma clara amb el grup de suport que es fa de dilluns a divendres i que es considera un grup de càstig. Només fan referència al fet que no existeixen grups de càstig.

Trànsit

Manifesten que els ciutadans de les zones on es treuen efectius de trànsit no han estat perjudicats perquè no han augmentat els sinistres ni a Olot que han reduït 3 efectius ni a Sant Feliu de Guíxols. Des de l’SME, continuem oposats davant aquesta errònia decisió de tancament de sectors de trànsit a Catalunya.