Resum reunió regional RPMB 13 de Desembre de 2022

by | des. 14, 2022 | COMUNICATS REUNIONS

En la reunió celebrada entre els sindicats representatius i els caps de la regió metropolitana Barcelona (RPMB) s’han tractat els següents temes:

ACD i URIA

 • La darrera roda de l’ACD s’ha fet en dues vegades. A la primera es van moure 45 agents i a la segona se n’han mogut 66. Al mes de gener es farà una roda de Sergents i la propera roda d’agents es farà el pròxim mes de maig. Sobre aquesta pròxima roda del maig de 2023 hi haurà com a novetat important, que la URIA s’incorpora també a la roda. Concretament, el 25% d’agents que estan a URIA, podran marxar-ne. Fins avui, l’única manera de marxar d’URIA era esperar que hi hagués concurs. Per tant, és una gran notícia.

  Aquesta roda d’URIA es preveu que vagi solapada amb la de l’ACD i que també es faci cada 6 mesos. Els pitjors números de promoció anirien a URIA i els millors a ACD.

  Recordem que de l’ACD tothom pot marxar al cap de 6 mesos i, en canvi, d’URIA no es podrà marxar al cap de 6 mesos ja que només ho podran fer un 25% dels efectius. D’aquí que els pitjors números de promoció hagin d’anar a URIA. Els primers a entrar a roda són els provisionals, però si s’acaben els efectius provisionals, també hi poden entrar els efectius de BCN genèrica.

  A la pròxima roda ACD es preguntarà a tothom que hi és, si s’hi vol quedar voluntàriament. Qui no es vulgui quedar, haurà d’omplir totes les destinacions que s’oferiran en una graella per ordre de preferència i haurà d’anar obligatòriament allà on li toqui.

 • No tenen cap resposta a la proposta que es va elevar a Prefectura sobre fer que URIA i ACD fossin considerades especialitats de nivell 2.

ASTMET

 • No hi ha cap informació del lloc on seran ubicats quan hagin de marxar de Sant Martí, però el que si se sap, és que de moment, la previsió és que durant el 2023 seguiran a Sant Martí. Tampoc es té constància si acabaran penjant de la Regió, donat que tot plegat està pendent de publicació del nou Decret d’estructura. No ens poden donar més informació al respecte.

OAC carrer Aragó

 • OAC Aragó es traslladarà a Fiscalia de Pau Claris. De moment seguirà en funcionament al carrer Aragó fins al 31 de març de 2023. Després hi haurà un mes de decalatge per tal de fer les adequacions pertinents i seria a partir d’abril que ja entraria en funcionament a Pau Claris.

Búnquer Nou Barris

 • No es té cap informació de quina serà la data de posada en funcionament del búnquer de Nou Barris. Les obres estan acabades. La gestió de recepció i control de drogues serà portada per part de la regió, molt probablement a través d’ARSET.

Nombre d’efectius, mancances…

 • La regió té un dèficit important de caporals, concretament en falten 27. També hi ha dèficit de 2 sergents i 1 inspector.
 • La RPMB ha proposat de publicar fins a 6 oferiments i està pendent de què la seva proposta sigui aprovada i posteriorment siguin publicata els oferiments.
 • Hi ha superàvit de personal a USC i, en canvi, hi ha dèficit de personal a les unitats d’investigació, SRC i ARSET. Concretament, les UI han perdut un 30% de personal després del concurs general.
 • Després del concurs general, la RPMB s’ha quedat amb un total d’uns 2700 efectius, dels quals 1299 tenen destinació específica i 633 genèrica.

Qüestions reformes i incidències estructures

 • Els ascensors de les ABP Horta i de la de Gràcia, estan pendents del pla “Renove”.
 • La peixera de l’ABP Gràcia ja hi ha oberta incidència per tal de ser reparada.

Per a qualsevol qüestió o suggeriment, no dubtis a contactar amb nosaltres.

Sempre Mossos d’Esquadra