Resum reunió regional RPTE 7 de juny

by | juny 9, 2023 | COMUNICATS REUNIONS

Us donem trasllat dels punts aportats i/o tractats per la nostra organització sindical.

ARRO

Se sol·licita nombre d’equips balístics que hi ha a la Regió i ens manifesten que hi ha 7 equips complets amb la corresponent manta, plaques i escut.
Se sol·licita l’augment d’aquest material. Des d’aquest sindicat en farem esment i petició a la pròxima reunió de materials.
Es demana material i formació d’obertura de portes en les entrades. Cada vegada és més difícil fer les obertures. També o traslladarem a la reunió de materials del pròxim dia 14.

TRÀNSIT

Ens manifesten que arribaran 6 efectius a Móra d’Ebre i 9 a Tortosa. Considerem que aquestes xifres són insuficients i traslladarem la incidència en les futures reunions de trànsit.

Agents en pràctiques

No s’espera una gran afectació. Estan a l’espera que els informin de Prefectura.

UI Gandesa

Des de Regió estan a l’espera de l’oferiment oficial i esperen cobrir la plaça de caporal que hi falta.
És un tema que saben que s’està gestionant, i que ha sigut complicat per a la regió per vàries causes.

CD Ametlla de Mar

Es demana explicacions del perquè de tanta manca d’efectius, provocant problemes en assignació d’AP’s, baixes, etc. Des de regió ens exposen que hi ha informes on es demana un augment d’efectius donat que d’ençà que es va obrir la CD, es troben que falta personal i s’està treballant per modificar el seu dimensionament.
S’està a l’espera de què els hi diran des de Prefectura.

Garjoles ABP Baix Ebre

Des de fa temps les càmeres de custòdia de detinguts no funcionen bé. Hi ha notes informatives al respecte i informes dels caps. Des de regió ens informen que està aprovat posar-ne de noves, ja que aquestes, s’han quedat desfasades. Estan a l’espera que es faci donat que ja està aprovat per infraestructures.

Cap Operatiu EBRE 3

Ara mateix no compleixen les 5 places. Actualment sols són 2 sergents i 1 sotsinspector. Esperen que amb el desenllaç dels concursos, es puguin cobrir, ja que per la regió és una figura important, però que ara mateix hi ha pocs efectius i sols funciona a setmanes.

Armes llargues

Des de l’SME traslladem el malestar que hi ha a les comissaries de Móra d’Ebre /Gandesa pel fet que no deixen agafar armes llargues sinó és per tancament comarcal.
No entenem que facin anar a companys/es a mirar antigues plantacions de marihuana per si es torna a fer activitat i que no els deixin agafar arma llarga per la seva seguretat, quan ara mateix se sap que cada vegada els que estan a les plantacions van més armats. També manifestem que estem a nivell 4 i que a les formacions de tir es fan transicions amb arma llarga, etc. Sol·licitem que no es jugui amb la seguretat dels companys/es de carrer. Ens manifesten que no en tenien constància i que comprovaran que ha succeït.

Per a qualsevol qüestió o suggeriment, no dubtis a contactar amb nosaltres.

Sempre Mossos d’Esquadra