Reunió Assumpte Sales Regionals 11 de novembre: una altra reunió infructuosa

by | nov. 11, 2022 | COMUNICATS ALTRES

Aquest divendres, les organitzacions sindicals representatives i l’Administració, hem dut a terme una reunió per tractar els greus problemes, entorn les Sales Regionals i, en especial la Sala 112 Reus. Ni DGP, ni Prefectura han estat presents a la reunió.

L’SME fa anys ja vam advertir que el tancament de les sales seria un greu error. Així ha estat. La incompetència d’aquelles persones que pel fet de prendre decisions es creuen amb l’ús de la raó i que no els cal escoltar als representants dels treballadors/res, ens han portat a aquest desastre anunciat i previsible.

Des de la posada en marxa d’aquest funcionament centralitzat en les sales, únicament, i una altra vegada, el sobreesforç i la gran professionalitat dels operadors/res de la Sala ha fet que el desastre no anés a pitjor.

I és que ara mateix, la solució és fàcil, RECURSOS HUMANS! Aquest problema se soluciona ficant moltes més persones en aquests llocs de treball d’operadors/res. Ho sigui, del que sempre hem dit, que centralitzar, no ha de comportar retallades de personal, perquè aleshores la gestió fa fallida com ha passat.
La gran càrrega de treball que pateixen els actuals treballadors/res de Sala és inacceptable, i ara per ara, aquest és el principal mal, FALTA de PERSONAL!

Avui 11 de novembre, l’Administració tampoc ha sabut aportar solucions en l’afer.
S’han limitat a parlar del nombre d’incidents (7.000 al mes, 8.000 en període estiu), en què a les tardes hi ha un increment de feina, que hi ha hagut un increment de baixes al 112, cosa que entenem lògica amb la sobrecàrrega de treball existent, etc.
Respecte qüestions importants que a priori semblava es tractarien, RES! Ni han parlat de possibles reobertures, ni de possibles canvis horaris…

Si han traslladat, que s’ampliarà el nombre de places a Sala Reus en 21 efectius. D’aquestes, 16 places seran per persones voluntàries, i 5, per efectius de la 28a promoció. De l’escala de comandaments, s’ampliarà places en 10 sotsinspectors i 4 sergents, tot i que aquestes places, pel seu rol de feina, poca o gens solucions aportaran.

Des de l’SME hem sol·licitat que les 5 places per a la 28a es tingui en compte la residència a rodalies de la Sala 112, així com que mentre no se solucionin els problemes d’efectius, es valori la possibilitat d’implementar hores extres.
A la primera qüestió, han informat que ho tindran en compte, mentre que la segona, han exposat que les hores extres, en un principi, no poden ser per un servei ordinari.

Tot plegat, una altra reunió que ha servit per bon poca cosa, per no dir de res!

Sempre Mossos d’Esquadra