Reunió Comissió d’Igualtat 7 de febrer del 2023 i ampliació del període de lactància

by | febr. 13, 2023 | COMUNICATS REUNIONS

El passat dimarts 7 de febrer es va celebrar una reunió de la Comissió de seguiment i Avaluació del Pla d’Igualtat.

Des de l’SME, en aquesta ocasió no vam assistir-hi en considerar que si realment es vol dotar de la importància que es mereixen aquest tipus de reunions, és inacceptable que se’ns remetés una àmplia documentació sense que poguéssim disposar de suficients dies per a poder preparar acuradament tot el que respecta a l’esmentada reunió.

Situacions com aquestes, no ajuden al fet que des de la nostra organització tinguem una correcta percepció que des de l’Administració es vulgui fer una feina acurada en l’àmbit que ens ocupa. D’aquí, que en aquesta ocasió, vam informar que no assistiríem a l’esmentada reunió, i vam emplaçar la SGRH a què davant la possibilitat de la presa de possibles decisions que es puguin produir, aquestes siguin debatudes i/o consensuades en pròximes reunions, donant més temps als representants dels treballadors/res que formem part d’aquesta Comissió d’Igualtat.

Aprofitant l’avinentesa, des de l’SME vam sol·licitar que des dels òrgans competents del Departament d’Interior, s’apliqui ja amb caràcter d’urgència que les persones treballadores de la Policia de la Generalitat de Catalunya-Mossos d’Esquadra puguin passar a disposar d’un període de lactància de 2 anys, com ja tenen instaurat al cos de bombers/res. És vergonyós que millores d’aquests tipus no se’ns apliquin de facto, i hàgim de ser els representants de les persones treballadores, qui hàgim d’estar en constants reclamacions.

Sigui com sigui, el proper 23 de febrer, estem convocats a nova reunió de la Comissió de Seguiment i Avaluació del Pla d’Igualtat de la PG-ME. Us tindrem informats de les novetats que puguin produir-se.

Sempre Mossos d’Esquadra