Reunió RP Camp de Tarragona de 19 de juny del 2024

by | juny 20, 2024 | COMUNICATS REUNIONS

Nova reunió entre els serveis d’administració, els Caps de la Regió i les organitzacions sindicals.

Ahir es va celebrar la reunió regional de la RP del Camp de Tarragona a la qual hi van assistir el comandaments operatius, els serveis d’administració i les organitzacions sindicals representatives. Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i des del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) us fem un resum dels punts que es van tractar.

Primer.- Parc mòbil.

En referència al parc mòbil se’ns comunica que a partir de desembre del 2024 està prevista una partida de cinc- cents vint-i-nou (529) vehicles sense especificar si seran logotipats o no. Es preveuen també tres-cents trenta (330) vehicles híbrids i elèctrics, per als quals  s’han licitats cent setanta (170) punts de carregar per tota Catalunya.

Segon.- Hores extraordinàries

Se’ns informa que hi haurà una bossa de hores extraordinàries principalment per a dos dispositius.  Per al primer dispositiu (HELIOS) s’han previst per al Camp de Tarragona 3.500 hores aproximadament. Per al segon dispositiu (ONIX) les hores seran distribuïdes per qüestions concretes. En el dispositiu ONIX també hi podran participar els efectius de les unitats d’investigació.

Tercer.- Oferiments.

Es farà un oferiment de Cap UI Vendrell i de Cap UI de Valls (categoria de Sergent/a). També es preveu nun oferiment per cobrir la plaça de Sots-Cap de les Comissaries de Districte de Cambrils i Salou (categoria de Sergent/a i Sotsinspector/a respectivament).

Quart.- CD de Salou.

Sembla que finalment, les obres de millora s’iniciaran el proper 1 de juliol (veurem si això és així). Les obres estan previstes en quatre fases. La darrera finalitzarà en els mesos d’octubre/novembre.

Per altra banda i a l’espera del nou Govern la intenció segueix essent la de traslladar l’ARRO de  Salou a GAVARRES. En quan a les furgonetes, hem tornat a reclamar una carpa que les protegeixi ja que arriben a unes temperatures molt elevades. Ara mateix no hi ha res però a la llarga es vol posar un tancat i que al sostre s’hi col·loquin plaques solars.

En quant a la porta de accés a l’OAC es confirma novament que segueix espatllada i que serà la pròpia Administració la qui es faci càrrec de la substitució. No hi ha data prevista encara.

Sobre la porta lateral se’ns comenta que estan treballant per si és possible ara que es faran obres. No obstant de moment segueix aturat.

En quan a la falta d’espai del menjador, se’ns comunica que si finalment l’ARRO es trasllada a GAVARRES es podrà guanyar espai. Mentrestant no es pot fer més.

Tornem a reclamar que les motos particulars puguin estacionar en el pàrquing interior. Se’ns insta a tornar-ho a parlar amb el nou Cap de la CD, cosa que així ho farem.

En quan al repartiment de les hores extraordinàries que li pertoquen a Salou reclamem que ho gestioni directament la mateixa comissaria. La Regió ho comentarà amb el nou Cap de la CD per trobar una solució.

Cinquè.- ABP Tarragona.

Després de la denúncia de SAP-FEPOL i d’SME-FEPOL respecte el despatx de Requeriments i de la UOM, ja se’ns ha donat resposta per escrit (una respost que ahir es va confirmar en la reunió). A aquest efecte Requeriments i UOM aniran i compartiran un espai que es troba a trànsit. El trasllat és imminent. Per tant des d’ambdues organitzacions sindicals valorem molt positivament com s’ha resolt la situació.

En quan a la petició de més places per estacionar motocicletes se’ns informa que es farà una reordenació del pàrquing.

Sisè.- CD Torredembarra.

Des del SAP-FEPOL i des de l’SME-FEPOL hem denunciat les moltes mancances que hem observat en aquesta comissaria que ja han estat denunciades pel nostre Servei de Prevenció de Riscos i Salut Laboral (cadires que no compleixen la normativa vigent, problemes de cobertura, portes del pàrquing, etc.).

Des d’ambdues organitzacions sindicals hem posat en evidència que avui s’estan pagant les conseqüències de voler obrir una comissaria a córrer cuita i sense haver-la tinguda finalitzada. Així mateix hem denunciat l’estat dels vehicles d’aquesta destinació, els quals han vingut cedits d’altres comissaries. Per tot plegat hem exigit que s’acabin d’adequar aquestes dependències policials.

Setè.- ABP Vendrell.

Ens informen que les obres de millores de climatització i refrigeració també es faran durant l’estiu (sense precisar quan). Des d’ambdues organitzacions hem reclamat que s’acceleri, més quan ja entrem a l’estiu i les temperatures pujaran abans que s’arregli. Sobre l’arc d’entrada ja ens van comunicar que s’ha d’elevar a la comissió que pertoqui i així ho farem.

Vuitè.- ABP Reus.

En quan a la plaga de mosquits de la zona de custòdia hem demanat que es torni a fer comprovacions i s’asseguri que s’ha eliminat qualsevol tipus de plaga. Sobre els armariets que estan trencats, l’administració ens assegura que n’hi ha de suficients per a tots els efectius. Des del SAP i des de l’SME restem a disposició de la nostra afiliació per comunicar totes aquells que estiguin trencats.

S’està treballant per substituir la porta d’accés a l’interior de la comissaria ja que la que hi ha ara pesa molt i és impossible d’arreglar.

Novè.- Sala 112 de Reus.

Hem tornat a denunciar la falta d’administratius la qual cosa afecta la gestió del personal del CME. La Cap del Servei d’Administració és conscient però Funció Pública a data d’avui té aturada qualsevol incorporació.

Aquestes han estat les qüestions tractades a la reunió. Per més informació podeu posar-vos en contacte amb la xarxa de delegats i delegades sindicals que SAP i SME tenim a les comissaries.

SAP-SME Junts, serem millors!