REUNIÓ SOBRE LA PROPOSTA DE BASES DEL CONCURS INVESTIGACIÓ

by | abr. 16, 2021 | COMUNICATS INVESTIGACIÓ, COMUNICATS REUNIONS

Aquest divendres hem tingut reunió amb l’Administració per debatre la proposta de bases del concurs d’investigació que se’ns va fer arribar ara fa poc més d’una setmana. Esmentar que en respecte a aquesta proposta, el SME hem registrat una sèrie d’esmenes.

A la reunió s’han tractat els següents punts:

– Hem demanat que el mèrit per treball desenvolupat al cos de mossos d’esquadra i que va vinculat al PGA, l’eliminin. El PGA és una valoració, totalment subjectiva i per tant, no hauria de ser inclosa com a mèrit en cap concurs.

– Pel que fa al mèrit de la experiència professional, hem volgut deixar clar que el sistema de puntuació pel fet d’estar ocupant un lloc de treball, haver-lo ocupat o no haver-lo ocupat mai, és injust i que deixa al descobert la pèssima gestió de personal que des de fa molts anys fa la DGP a les especialitats.

– Hem preguntat perquè el topall màxim del mèrit de cursos de formació i perfeccionament és de 3 punts en el cas de les especialitats i en canvi de 5 punts en els concursos de promoció. La resposta ha estat ambigua  “a les especialitats és de 3 per què sempre ha estat així”.

– Pel que respecta al mèrit de les titulacions acadèmiques, s’ha peticionat que el curs d’extensió universitària meriti 1 punt, de la mateixa manera que merita un punt el màster universitari. Tots dos estudis són el mateix, però amb noms diferents. 

– Hem demanat quins son els arguments i la necessitat de incloure en les bases una prova d’adequació a la especialitat. La resposta ha estat: “s’ha inclòs per trobar als millors candidats

– S’ha sol·licitat que quan la prova aquesta d’adequació a la especialitat sigui oral, s’enregistri per tal de a posteriori, l’aspirant pugui recórrer una valoració amb la que no hi estigui d’acord. Sense enregistrament de la prova oral, la indefensió en cas de recurs és clarament manifesta. La resposta ha estat “que no hi haurà enregistrament de la prova per què suposa una gran feinada tècnica”.

– De les places genèriques de Barcelona, posterior al concurs, es farà mini concurs regional.

– Es planteja fer una resolució parcial del concurs, de manera que els exempts de la fase de pràctiques puguin incorporar-se a la seva nova destinació, coincidint amb l’inici de la fase de pràctiques. L’Administració manifesta que no es pot assumir fer una resolució parcial abans del curs d’especialització per la complexitat que representa aquest concurs.

– Les pràctiques es faran al lloc de treball assignat al mateix concurs com consta a les bases.

– El calendari del concurs s’intentarà publicar conjuntament amb els llistats de les persones admeses i excloses.

Estudiaran totes les esmenes proposades avui pels sindicats a la reunió. 

Per acabar, ens han informat que no ens poden donar una data concreta, però que les bases del concurs es preveu que puguin publicar-se al DOGC en un termini d’unes 5 setmanes.