Reunió Subcomissió de materials 17 de novembre 2022

by | nov. 21, 2022 | COMUNICATS REUNIONS

El passat dijous 17/11/2022 vam assistir a la reunió de la Subcomissió de Materials on es van tractar els següents punts:

 • Cascs Motoristes:
  S’ha de renunciar a la licitació de 1800 cascs per que a dia d’avui han de complir amb una nova normativa i no totes les marques la compleixen. Això suposarà que el temps per a poder disposar dels nous cascs s’allargarà.
  En aquests moments les úniques marques que compleixen la normativa son SHUBERTH, AGV y HJC. La solució temporal que han decidit, és comprar uns quants cascs blancs sense logotipar, enviar a revisar els antics a les cases oficials i, els que estiguin en condicions optimes es seguiran utilitzant fins que arribin els nous.
 • Situació Vehicles:
  Novament s’exposa la greu manca de vehicles i el mal estat dels actuals, en especial a les unitats de trànsit.
  Actualment, hi ha demanats 283 vehicles de paisà, els quals haurien d’arribar a l’estiu de l’any 2023 o abans.
  També s’han sol·licitat 2 vehicles elèctrics, uns 100 vehicles per a trànsit i, uns 74 vehicles tipus tot terreny. Tots aquests, haurien d’arribar a l’estiu de l’any 2023.
  Entre l’any 2023 i 2024 haurien d’arribar 909 vehicles més. En aquests 909 vehicles estan incloses les noves furgonetes d’ordre públic, i vehicles d’ APEN entre d’altres.
 • Armilles reflectants i impermeables:
  Segueix endavant, No hi ha data de lliurament.
 • Calçat adaptat:
  S’està pendent d’informe i compra i no hi ha previsions d’entrega.
 • Tàser:
  Es disposa de 40 noves pistoles Tàser i noves bateries.
 • Manilles APEN:
  S’ha fet un informe sobre un sistema més segur de manilles. De moment però, no hi ha cap novetat més en aquest aspecte.
 • Nova uniformitat:
  La nova uniformitat es repartirà als membres del cos entre els mesos de desembre i gener. Es preveu que el dia del canvi d’uniformitat es faci al febrer. Al mes de gener ens concretaran la data exacta del canvi.
  Referent a uniformitat també, desprès d’anys d’insistència, s’ha acceptat que a la regió del Pirineu es distribueixin específicament peces concretes per aquell territori, com són polaines, una gorra tipus polar, guants i jaqueta més gruixuts.

Qualsevol dubte o qüestió, no dubtis en contactar-nos.

Sempre Mossos d’Esquadra