Reunió subcomissió de materials i equipaments 14 de juny 2023

by | juny 19, 2023 | COMUNICATS REUNIONS

Us donem trasllat dels punts tractats en l’esmentada reunió:

RENOVACIÓ MOTOCICLETES

Per la següent licitació, es compraran 28 motocicletes per a trànsit i 9 de camuflades per a altres llocs de treball de paisà.

MATERIAL MOTORISTES

Hi ha previsió que abans d’acabar l’any arribin els nous cascs. S’està treballant en com repartir el material entre Trànsit, Guilles, efectius de paisà habituals u ocasionals, Seguiments etc. S’estudia el material que tindria cadascú. És un tema complex del qual ens aniran informant.

PATINETS ELÈCTRICS

Hi ha licitats 7 patinets, amb dos cascs per a cadascun d’ells. Falta gestionar tema assegurances i legislacions diverses.

APEN

La previsió és que fins al 2024 com a mínim, no arribi un nou autobús. Les furgonetes de trasllats aquest any 2023 n’arribarien 25, i altres 18 s’està tancant tema econòmic per tenir-les l’any 2024 en propietat.

TRÀNSIT

Es desconeix perquè no s’entreguen botes operatives. Ens manifesten que a les regions on succeeixi s’han de donar sí o sí. Tema Bluetooth dels cascs no es pot posar a part, per normativa ha d’anar incrustat al mateix casc. Si s’espatlla o es trenca es canvia el casc sencer. Armilla airbag: estan molt interessats però no saben quin sistema és millor i hi ha dubtes a part del tema de calor i portar-la damunt moltes hores ja que a l’estiu no transpira.

VESTUARI

S’han produït canvis de talla dels agents, per aquest motiu es retarda i segons quines talles s’està a l’espera d’estoc. Ens manifesten que abans d’acabar l’any s’arreglarà. Gorra operativa dona calor a l’estiu, s’està mirant de fer-la més fresca en un futur. S’ha provat per hivern un sotacasc pel fred. La pretensió és que mitjançant contractes menors, en 2 anys es pugui dotar d’aquest.
Als efectius de Regió Policial Alt Pirineu i Aran se’ls dotarà d’uns Guants pel fred.
La jaqueta de l’uniforme, es treballa amb la casa distribuïdora per baixar el gramatge i mantenir la seva resistència al fred, per tal de poder millorar la mobilitat.
També per contracte menor, s’està treballant en l’adquisició de samarretes tèrmiques.

ARMILLA

Nova licitació armilles: La pròxima promoció que entra al gener encara tindrà la mateixa armilla funda. La següent licitació hi ha canvis en armilla i funda.
Armilla es traurà ombrera i es pujarà de la mateixa armilla per guanyar comoditat. Tema funda posaran MOLLE destinat a les dues butxaques que es podran treure i moure per futures càmeres que es portin, així com per poder portar la Taser.
Portaran també tira de rescat, fet que simplificarà el sistema de col·locació i enganxament de la mateixa i es tindran dues fundes. S’aniran canviant fins finalització d’estoc de les fundes que hi ha actualment.
Tema calor de la funda és quasi impossible, ja que el pack balístic no és transpirable, per això es treballa amb el 3D per tema d’airejar una mica.

MARÍTIMA-AQUÀTICA

Es treballa amb riscos laborals sobre la dotació de cremes solars. Si es considera que fa falta es dotarà d’aquesta protecció a tots els efectius que estiguin al carrer.

ARRO-BRIMO

Material balístic de moment no s’amplia: hi ha moltes necessitats i el tema diners és el problema.
ISEA pendent del fet que prefectura doni l’aprovació al sistema de formació i es podrà començar a treballar en les diferents formacions.
Furgonetes noves el 2024 i paral·lelament l’Administració es queda amb algunes de les que hi ha en propietat per reforç.
Eines obertura, s’ha de fer informes a la CSUCOT i que aquesta parli amb l’escola per fer cursos, per tema de materials no hi hauria problemes, ha de seguir el seu conducte.
Buscapolos elèctric s’estudia el seu ús.
Llanterna en pistola, es demana si és possible un estudi i ens manifesten que avui dia no és possible. Continuarem insistint.

FORMACIÓ TIR EGARA

CSUCOT va enviant agents de tot el cos. Els últims seran les especialitats.
S’estan adaptant les altres sales de tir i els terres que rellisquen.
El Mòbil de moment estarà a Terrassa.

PARC MÒBIL VEHICLES

Des de juny a setembre s’entregaran 283 vehicles de paisà. Aquest juny se n’entregaran 36, 223 al juliol i la resta s’entregaran al setembre.
De vehicles logotipats de trànsit, 4×4 i altres unitats, n’hi ha licitats 176 que aniran arribant durant aquest 2023.

TEDAX

La previsió és que aquest any surti la licitació per als nous robots i que arribin al 2024.

ARMA PETITA

De moment no s’estudia aquesta possibilitat. Restem a l’espera d’alguna proposta de dins del cos, ja que presenten moltes qüestions com operatives, d’utilització de material, etc., i s’hauria de treballar molt bé aquesta qüestió.

JAQUETA INVESTIGACIÓ

Sol es dona als treballadors/res d’investigació i algunes a caps de dispositius. No es donava ni a Fures, ni USC de paisà.

GEI

Pantalles balístiques caducades. Es va informar tard, s’ha fet licitació i s’entregaran a les dates de licitació en unes 4 setmanes mínim. L’empresa manifesta que les seves característiques no cauen d’un dia per un altre.

Sempre Mossos d’Esquadra