SAP-FEPOL i SME reclamen que s’esvaeixin els dubtes sobre l’ACD de Barcelona

by | juny 6, 2023 | COMUNICATS ALTRES

En un escrit adreçat a la Prefectura, les dues organitzacions sindicals reclamen un aclariment respecte als rumors que circulen d’aquesta destinació.

Barcelona, 5 de juny del 2023

El Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME) i el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) han adreçat un escrit al Comissari en Cap de la Prefectura del cos de Mossos d’Esquadra denunciant els rumors que circulen respecte els canvis de l’Àrea de Custòdia de persones Detingudes de la RPMB segons els quals, s’està a punt d’obrir una segona ACD a l’ABP Horta.

En l’escrit presentat, les dues organitzacions sindicals han reclamat la necessitat de canviar d’una vegada per totes el model de gestió de les persones que es detenen a la ciutat de Barcelona. Un model respecte el qual s’han presentat propostes com és la d’un quadrant horari específic (7 dies de treball per 14 de festa) o l’obertura d’unes noves instal·lacions properes a la Ciutat de la Justicia.

Així mateix, les dues organitzacions ens oposem al fet que es realitzi una prova pilot amb l’obertura d’una segona ACD a l’ABP d’Horta i menys que es faci a inicis d’estiu. De fer-se és evident que generarà angoixa, desmotivació i absentisme laboral a més, d’una desbandada d’efectius en aquesta comissaria en el proper concurs general.

Per tot plegat SME i SAP-FEPOL han instat al Comissari en Cap de la Prefectura que s’escolti a les organitzacions sindicals i que per tant, es treballi en un model d’ACD consensuat, que deixi de generar conflicte. I és que (dins les possibilitats) hem de fer que l’ACD sigui una destinació que, malgrat sigui penós treballar-hi per les tasques que s’hi ha de desenvolupar, ha de compensar haver-hi estat treballant.

Sempre Mossos d’Esquadra