SAP i SME al costat dels companys i de les companyes de presons!

by | març 18, 2024 | COMUNICATS ALTRES

Davant l’amenaça per part del Govern de la Generalitat d’obrir expedients disciplinaris als funcionaris de presons, els mossos i les mosses d’esquadra volem mostrar-vos el nostre suport.

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL), com a organitzacions sindicals majoritàries del cos de mossos d’esquadra volem fer públic el nostre suport als funcionaris i a les funcionàries de presons que durant aquests dies s’estan mobilitzant arran de l’assassinat d’una de les seves companyes. Des d’aquest comunicat, ambdues organitzacions sindicals volem aprofitar per traslladar novament les nostres màximes condolences.

Respecte el conflicte obert  entre els sindicats representatius de presons i el Departament de Justícia, des de SAP i des d’SME volem manifestar a aquest col·lectiu professional que estem al vostre costat, així com també agrair la tasca que el cos de mossos d’esquadra està realitzant durant aquests dies.

Des d’ambdues organitzacions sindicals entenem absolutament els sentiments que a dia d’avui pot tenir un col·lectiu professional que ha patit un increment del 400% en agressions des del 2016.  Entenem els sentiments d’un col·lectiu professional que ha perdut una companya. I entenem els sentiments d’un col·lectiu professional vers una administració que fins ara s’ha pogut mostrar sorda, cega i muda a les seves reclamacions.

Uns sentiments també volem dir, que el cos de mossos d’esquadra també ha experimentat els darrers anys, fruit de la imposició d’unes polítiques de seguretat errònies que ens ha debilitat com a cos policial.

Per contra reprovem l’actitud del Govern de la Generalitat de Catalunya el qual, per contra d’intentar resoldre el conflicte per la via del diàleg i l’empatia, atia el foc amenaçant als treballadors i a les treballadores públics de sancionar-los amb l’obertura d’expedients disciplinaris. És així com pretén el Departament de Justícia resoldre un conflicte que s’ha fet evident després de l’assassinat d’una companya? És així com pretén el Govern de la Generalitat resoldre una qüestió que, si bé pot ser de difícil solució, aquesta no passa per l’amenaça i l’obertura d’expedients sancionadors?

Des del SAP i des de l’SME manifestem que, també com a funcionaris i funcionàries públiques no entendríem en cap cas, que qualsevol companya o company de presons sigui sancionat davant la legítima i comprensible defensa dels seus drets individuals i col·lectius.

Entenem que ha de ser el Govern de la Generalitat qui mostri la màxima voluntat per intentar resoldre una situació ja de per sí prou complicada, com per a què a sobre des de la por, amenaci als funcionaris i a les funcionàries de presons de patir represàlies per les seves reivindicacions.

Per tot plegat, ambdues organitzacions sindicals ens posem a disposició dels sindicats de presons! És evident que davant moments com els que esteu vivint, la unió entre col·lectius professionals també és important fer-la evident. Companyes i companys estem al vostre costat!

SAP-SME Junts, serem millors!