SAP i SME deplorem els greus incidents d’ordre públic de Molins i denunciem deficiències en l’operatiu

by | oct. 2, 2023 | COMUNICATS ALTRES

Els desordres públics que es produeixen a Catalunya obliga a fer una reflexió seriosa i interpel·len directament al Govern de Catalunya.

Tal i com ha quedat palès amb Barcelona, Manresa i Molins de Rei son cada vegada més freqüents els episodis de desordres públics  greus que es produeixen a Catalunya. Un increment que des de SAP i SME (com a sindicats federats a la FEPOL) hem denunciat reiteradament els darrers temps.

En primer lloc, ambdues organitzacions sindicals, volem posar en valor la tasca diària que fan els efectius d’ordre públic (ARRO i BRIMO), juntament amb les unitats de seguretat ciutadana del cos de mossos d’esquadra i la totalitat de les Policies Locals de Catalunya els quals, son objecte de diana contínua.

La inseguretat que generen els desordres públics que es venen produint, amb saquejos i destrossa de comerços, danys a vehicles particulars o danys vehicles policials i mobiliari urbà (perpetrats a més amb total impunitat) haurien d’interpel·lar directament a la societat, a la seva classe política però especialment al Govern de la Generalitat.

Respecte els darrers episodis de Molins de Rei, SAP i SME denunciem que un únic indicatiu ARRO de la RPM Sud es va veure obligat a defensar unes instal·lacions policials, enfront d’un centenar de persones, les quals es van anar agrupant amb l’únic objectiu (pot ser també per diversió) de provocar danys a comerços, mobiliari o element policial.

Denunciem que pels aldarulls perpetrats, dos efectius d’ARRO n’hagin resultat ferits i lamentem que, a corre cuita, un segon indicatiu d’ARRO de la mateixa RPMS que es trobava per necessitat del servei fora de la regió, juntament amb dos equips d’ARRO Barcelona, haguessin d’adreçar-se amb celeritat fins el lloc dels incidents.

A aquest efecte denunciem que una única dotació d’ARRO hagi hagut de respondre a una situació de desordres públics com la que es va produir i alhora, denunciem a més que ho hagués de fer amb un vehicle i amb unes condicions amb clares deficiències.

Amb els fets de Molins de Rei sumats als de Manresa i Barcelona, la societat i la classe política en general i el Govern de Catalunya en particular han de fer una reflexió molt seriosa sobre el que, de manera massa freqüent està passant a Catalunya.

No creiem que aquestes situacions hagin de ser preses com anecdòtiques ja que quan es produeixen, no només es posa en risc la integritat dels efectius policials actuants, sinó la imatge sencera d’un país i els interessos particulars dels seus habitants.

SAP-SME Junts, serem millors!