SÍ que hi haurà PREMI de VINCULACIÓ

by | juny 14, 2024 | COMUNICATS ALTRES

L’ENGANY del Departament d’Interior i algunes organitzacions sindicals es torna a fer evident.

Finalment, en la nòmina d’aquest juny, el cos de Mossos d’Esquadra Sí que veurem en les percepcions salarials la retribució del premi vinculació.

En les reunions de la Mesa de Negociació d’aquest passat 2023, representants de l’Administració de la Generalitat de Catalunya amb màximes competències en la qüestió, van afirmar que “SI o SI el 2023 és l’últim any que s’efectuarà aquest pagament” “des del departament s’ha fet un gran esforç en efectuar un pagament que no s’adequa a norma”. Lamentablement, a aquestes intencions perjudicials pel col·lectiu, s’hi sumava rotundament el delegat sindical de USPAC, donant plena cobertura a les intencions del Departament.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i des del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) ens vam oposar rotundament des del primer moment a aquestes afirmacions i l’anul·lació d’aquesta retribució. No sols això, en el decurs de diferents reunions vam continuar insistint i aquest passat 2 de maig registràvem nou escrit a SGRH i posterior comunicat exigint la NO abolició del Premi de Vinculació.

L’engany ha tornat a ser evident. L’Administració amb connivència amb alguns sindicats volien forçar el tancament d’un Pla de carrera de mínims on farien un pagament al juny de 2024, però el premi de vinculació deixaria de pagar-se en tractar-lo de “no legal”.

Novament, s’ha demostrat que SAP-FEPOL i SME-FEPOL no enganyàvem quan afirmàvem que el Premi de Vinculació reunia els requisits per pagar-se. Tampoc enganyàvem quan les nostres demandes d’increments retributius pel col·lectiu eren legals, assumibles i que podien superar amb escreix el topall del 2,5%. Ens van titllar de “mentiders i intoxicadors” i a les setmanes vam veure increments de mínims del 13% en sectors com presons.

Sigui com sigui,  cal seguir lluitant per assolir millores. Avui, toca felicitar al col·lectiu perquè ara per ara, no es veurà reflectida la pèrdua d’un dret adquirit més que merescut.

Recordar que el premi de vinculació al CME estava establert en una gratificació econòmica de 130,28 el mòdul el passat 2023. Aquesta gratificació es valora en atenció als següents trams:

  • Entre 15 i 19 anys de servei efectiu en el cos, ambdós inclosos: 1 mòdul.
  • Entre 20 i 24 anys de servei efectiu en el cos, ambdós inclosos: 2 mòduls.
  • Entre 25 i 29 anys de servei efectiu en el cos, ambdós inclosos: 3 mòduls.
  • Entre 30 i 34 anys de servei efectiu en el cos, ambdós inclosos: 4 mòduls.
  • 35 anys de servei efectiu en el cos, o més: 5 mòduls.

SAP-SME Junts, serem millors!