29 de Febrer. Prevista Resolució Parcial dels concursos oposició de l’especialitat de trànsit

by | febr. 16, 2024 | COMUNICATS ALTRES

 Us donem trasllat de qüestions rellevants a tenir en consideració.

Segons les informacions obtingudes, el proper 29 de febrer es publicarà la Resolució Parcial dels concursos oposició de l’especialitat de trànsit (CONV. 120/23, 220/23 i 320/23).

Des del SAP-FEPOL i SME-FEPOL, volem informar-vos a totes les persones que teniu plaça fixa i heu guanyat una nova plaça a l’especialitat de trànsit, és a dir:

  • Les qui ja formeu part de l’especialitat amb plaça fixa.
  • Les persones històriques amb plaça fixa.
  • Qui estant comissionats a trànsit, tenen una plaça fixa. (Exceptuant aquells que han guanyat plaça al mateix sector on ja estan treballant pel fet que estan en comissió).

Que s’estan produint disfuncions en respecte a la interpretació dels dies que pertoquen per canvi de destinació de l’art. 15.2 del Decret 401/2006, de 24 d’octubre, pel qual s’aprova el Reglament de provisió de llocs de treball del Cos de Mossos d’Esquadra.

Cal recordar, que el dia del cessament (04/03/2024), és l’últim dia que es depèn de la destinació antiga i la persona treballadora pot trobar-se en situació de treball (torn de matí, tarda o nit). A partir d’aquí, es podem generar els següents supòsits:

  1. Incorporació a la nova destinació l’endemà del cessament si el canvi és a la mateixa localitat. Per exemple, si el cessament és dilluns 4, el dimarts 5 ja es pot treballar a la nova destinació.
  2. Incorporació a la nova destinació al 3r dia del cessament si és diferent localitat dins la mateixa regió policial. Per exemple, si la data de cessament és el dilluns 4, la incorporació serà el dijous dia 7(dos dies de descans i al tercer ja es pot treballar, en funció de l’escamot assignat).
  3. Incorporació a la nova destinació al 5è dia del cessament si és diferent regió policial. Per exemple, si el cessament és dilluns, la incorporació és el dissabte (quatre dies de descans i al cinquè ja es pot treballar, en funció de l’escamot assignat).

També cal tenir present, que l’endemà del cessament es té assignat un nou quadrant en el nou destí i que, per tant, les hores planificades han de computar com a treballades tot i que s’estigui gaudint dels dies per canvi de localitat o regió. No es pot desplanificar per augmentar la bossa d’hores de romanent. S’ha de respectar tot allò que estableix el Decret 146/1996 de jornada i horaris del CME.

Aquestes qüestions dels cessaments, no seran d’aplicació a aquelles persones que estan fent el curs de trànsit a l’ISPC amb llicència per estudis fins al 04/03/2024 (inclòs), ni els anomenats “històrics”. Ambdós grups mencionats, iniciaran el període de pràctiques el 05/03/2024.

SAP-SME Junts, serem millors!