Trànsit: Continua la vergonya!

by | jul. 15, 2024 | COMUNICATS TRÀNSIT

S’obliga a treballar als operatius de curses ciclistes amb motos de paisà al no disposar de motocicletes logotipades en bon estat. Denunciem aquesta i altres qüestions que exigeixen una profunda reflexió per part del Departament.

Com a resultat de la mala gestió que s’arrossega a la Divisió de Trànsit, els especialistes que treballen dia a dia a peu de l’asfalt patint la duresa de les temperatures estivals, es troben en situacions com les que descrivim a continuació:

  • Les bòxers al servei diari són un autèntic desastre.
  • La major part dels especialistes no poden comunicar-se mentre circulen en les bòxers pel deficient sistema de comunicacions (enllaç casc amb el portàtil).
  • Les motocicletes tornen de Rodi avariades o faltant peces o cargols a les rodes.
  • A la Volta a Catalunya s’avariaven les motos de 4 en 4.
  • A l’operatiu de la Volta ciclista Osona femenina es realitza amb H. Transalp sense portabanderes i sense emissora.
  • A la 7a clàssica Xavi Tondo de Valls d’ahir fan servir S. V-Strom de paisà (no logotipada i sense emissora) com a primera bandera groga, motocicleta accidentada amb company a l’UCI després d’intervenció quirúrgica d’urgència.

Fa anys que, l’SME-FEPOL i SAP-FEPOL denunciem la situació insostenible del parc mòbil, xenons, quàsars i bòxers (aquestes últimes, pendents de tot).

Tot sembla indicar que la prefectura o el mateix Departament no creuen necessari millorar tant els serveis ordinaris com els operatius extraordinaris adequant-los al material i al parc mòbil que tenim, de forma que som nosaltres, les persones especialistes de Trànsit, les que hem de dir prou.

En aquest sentit, no tot s’hi val, i si l’operatiu no es pot realitzar, el millor és no fer-lo. A qui ha d’avergonyir la precària situació de l’especialitat és Departament, i a aquells i aquelles membres de l’Administració que han permès arribar fins a aquest punt.

Millor tots ells amb la cara vermella, que nosaltres ferits i ferides sobre l’asfalt.

Cal que la nostra seguretat sigui prioritària i evitar situacions com la del nostre company Xavi, que ha patit un greu accident de Trànsit per no haver garantit la seva seguretat.

Company, estem al teu costat, sempre!