A les altes temperatures de Sant Boi, se li suma una plaga de paneroles

by | juny 12, 2024 | COMUNICATS SALUT LABORAL

Si el passat 7 de juny denunciàvem les altes temperatures, avui hem de denunciar plagues d’insectes.

En data de 7 de juny, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) denunciàvem públicament les altes temperatures que havia de patir la ciutadania i els efectius destinats a la Comissaria de Sant Boi de Llobregat. Unes temperatures insuportables que deixava en evidència novament, la manca de previsió del Departament d’Interior en el manteniment de les condicions laborals.

Cinc dies després, SAP i SME hem de tornar a denunciar les condicions que es produeixen en aquesta destinació. Unes condicions que molt probablement estaran relacionades amb les altes temperatures. I és que des d’ambdues organitzacions sindicals denunciem la plaga de paneroles que envaeixen aquesta Comissaria.

Són freqüents els insectes que han estat observats patrullant unipersonalment o fins i tot en binomi pels vestidors d’aquesta Comissaria, com si d’una dotació policial es tractés. Algunes d’aquestes paneroles fins i tot s’han atrevit a trepar per les cames de policies i persones detingudes per tal, qui sap, explicar-los-hi un secret professional.

Des de les organitzacions sindicals signants d’aquest comunicat no arribem a entendre com el Departament d’Interior pot permetre aquestes situacions i sincerament, no entenem la manca de previsió i d’actuacions preventives que evitin les situacions que, encara que amb ironia, ens veiem en l’obligació de denunciar.

Els mossos, les mosses d’esquadra i la ciutadania no es mereixen les condicions que amb aquests comunicats públics denunciem. La imatge que ofereix el cos de mossos d’esquadra atempta claríssimament contra el prestigi de la nostra institució.

Per tot plegat, però especialment pel manteniment de les condicions mínimes de seguretat i salubritat, des del SAP-FEPOL i des de l’SME-FEPOL exigim al Departament d’Interior que actuï de manera immediata. Reclamem tots i cadascuna de les accions necessàries que garanteixi el compliment íntegre de la normativa sobre seguretat i salut laboral.

La Comissaria de Sant Boi de Llobregat no pot donar la imatge que està oferint ja sigui a la ciutadania com als propis efectius policials. Uns efectius que es mereixen treballar en unes condicions tèrmiques i sense la companyia de la plaga de paneroles que a dia d’avui ha ocupat la comissaria. Actuïn ja! I actuïn bé!

SAP-SME Junts, serem millors!