Accidents laborals provocats per inhibidors/extintors de flames de dotació del cos de mossos d’esquadra

by | des. 4, 2023 | COMUNICATS SALUT LABORAL

Adrecem escrit a la Subdirecció General de Prevenció de Riscos Laborals informant del problema.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i des del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) hem denunciat diversos incidents que han ocorregut i que estan relacionats amb l’ús dels extintors tipus entorxa que utilitza el cos de mossos d’esquadra.

Com a mínim s’haurien produït dos incidents a la Comissaria de Cerdanyola, el primer dels quals una persona membre del cos de mossos d’esquadra adscrita a la Comissaria de Districte de Ripollet va tenir un gran ensurt en fer-lo servir.

Per altra banda, el divendres passat 1 de desembre, un segon efectiu del cos que havia d’apagar un petit incendi, en fer servir l’inhibidor o extintor de flames de dotació va patir l’explosió del mateix.

Com a conseqüència de l’explosió, l’agent va patir cremades a les mans així com també, fruit d’una caiguda se li va trencar la funda de l’arma reglamentària i la pantalla de la tableta que portava guardada a la butxaca de l’armilla.

Per tot plegat i davant d’aquests incidents, des del SAP i des de l’SME hem instat a la Subdirecció general de prevenció de riscos i salut laboral del Departament d’Interior que:

  1. Se’ns faciliti una còpia del DAD29 sobre comunicació d’accident/incident laboral.
  2. Estudi de l’accident/incident redactat pels tècnics de Prevenció de riscos i salut laboral del Departament d’Interior.
  3. Se’ns informi de la marca, del model, del número de lot, del distribuïdor i de la data de lliurament dels elements que han provocat aquests accidents laborals.
  4. Es realitzi de manera preventiva la revisió d’aquests dispositiu i, si fos el cas, la retirada o substitució per uns altres amb majors garanties per a la seguretat de les persones membres del cos de mossos d’esquadra.

SAP-SME Junts, serem millors !