ARRO I BRIMO – QÜESTIONS ÚLTIM CONSELL i el NOSTRE RECOLZAMENT

by | abr. 5, 2021 | COMUNICATS RECURSOS OPERATIUS

En el Consell de la Policia d’aquest passat 5 de febrer de 2021, des del SME, a banda de les múltiples qüestions exposades d’afectació general, en aquesta última sessió vam fer menció especial a problemàtiques d’aquestes dues àrees.

  • Hem sol·licitat que les ARRO siguin incloses a l’acord de les Guàrdies no Presencials (GNP). De fet, ja des del principi haurien d’haver-hi estat incloses, però injustament tots aquests anys s’hi han quedat fora. 

Des del SME no pararem d’insistir fins que aquest fet sigui una realitat.

  • Hem exposat la necessitat que la formació d’ordre públic es faci de forma conjunta entre totes les unitats implicades en aquesta matèria. Això garantiria una molt millor coordinació a l’hora de posar en pràctica a la realitat, tots els coneixements assolits en aquesta formació.

Des de Prefectura ens informen que a principi de 2020 ja es van iniciar aquestes formacions conjuntes entre totes les unitats implicades i que degut a les restriccions COVID i no poder barrejar diferents bombolles, aquestes formacions conjuntes es van aturar. Lla voluntat és de reprendre-les tant bon punt la situació de la pandèmia ho faci possible.

  • Sobre els materials i la uniformitat, mostrem el nostre malestar, especialment en el cas de la jaqueta d’intervenció de l’ARRO. Pel que sembla, aquesta queda al marge en el pressupost de la nova uniformitat del CME i passa a una licitació independent. El resultat és que mentre tot el CME anirà ja amb la nova uniformitat, la ARRO seguirà amb la seva jaqueta “fosforito”. Realment inexplicable!!  
  • Es preveu la licitació de 1380 granotes d’estiu d’ARRO i de 700 per la BRIMO. Mostrem la nostra sorpresa pel fet que no hi hagi previsió de granotes d’hivern. Sense cap mena de dubte altra acció impròpia del nostre departament cap a l’estima dels seus treballadors/res. 
  • Sol·licitem la possibilitat d’ús de l’esprai pebre per tots els membres del CME i per tant, també per les ARRO. Això evitaria en certes actuacions que no s’hagués de passar de l’ús de la defensa a l’ús de l’arma de foc. Creiem prioritari tenir eines que garanteixin poder treballar de forma menys lesiva per resoldre certes situacions. 
  • Gestió de les hores extraordinàries: Hem sol·licitat que per les ARRO s’apliquin les hores extraordinàries íntegrament. Fa temps hem detectat que sobretot a les ARRO de territori, se’ls aplica com a hores extraordinàries el temps efectiu de prestació de servei en el dispositiu, però en canvi, se’ls imputa contra prestació anual, els desplaçaments d’anar i tornar al lloc on es realitza el servei en qüestió.

La Subdirectora General de Recursos Humans ha mostrat sorpresa d’aquest fet i ha comentat que comprovarà si realment això és com li exposem, que de ser així, s’hi posarà remei. 

  • Hem exposat un tema que ens preocupa i molt. La plantilla d’ordre públic com la resta del cos es va envellint. Les condicions físiques necessàries per poder dur a terme les exigents tasques d’aquesta especialitat van disminuint i cal garantir que els agents tinguin una sortida digna de la especialitat, cosa que ara mateix no es dóna.

D’aquesta manera també es garantiria un relleu generacional i per tant, una millor prestació de servei al ciutadà.

Sobre aquest aspecte, insistirem tant com faci falta fins assolir-ne l’objectiu. 

De cap de les maneres podem permetre que s’obviï una necessitat d’uns efectius que ho han donat tot al llarg de molts anys en ordre públic.

Per acabar, davant d’algunes de les situacions viscudes aquests dies de campanya electoral en algunes demarcacions de Catalunya, volem mostrar el nostre suport i recolzament a aquests professionals de l’ordre públic de mossos d’esquadra.

No tot s’hi val pel fet que s’estigui en campanya i cal sumar vots sigui com sigui. La classe política en general, el que heu de fer és treballar pels problemes reals dels ciutadans i sobretot, deixar de mentir.

Als mossos d’esquadra, deixeu-nos de banda. No volem ser eina política de ningú.

Es digui BRIMO, es digui ARRO, o sigui qui sigui de moss@s, ENHORABONA per la feina que estem fent companys. Teniu el nostre suport pel que us calgui.