Càmeres dels vehicles de trànsit

by | juny 25, 2024 | COMUNICATS TRÀNSIT

Davant la manca d’informació referent a les càmeres interiors dels vehicles, vam adreçar escrit a SGRH del qual ja en tenim resposta.

Des del moment en què els sindicats SAP-FEPOL i SME-FEPOL vam tenir coneixement que Rescat no havia instal·lat les càmeres davanteres que enfoquen a l’interior dels vehicles de trànsit i, tenint en compte la manca d’informació que teníem al respecte, vam adreçar escrit a SGRH sol·licitant aclariments sobre aquest assumpte.

Els efectius de trànsit i els delegats sindicals, teníem el dubte, més que raonable, que les càmeres interiors davanteres dels vehicles poguessin estar gravant i emetent vídeo i àudio a l’instant.

Aquesta qüestió ens va alertar i necessitàvem d’una resposta escrita de la mateixa Subdirectora General de Recursos Humans. L’objectiu, era protegir preventivament a les persones treballadores de l’especialitat i, amb aquesta finalitat vam emetre escrit amb data de 16 de maig (RE 9015-1255919/2024).

Davant la pregunta que vam presentar a la Subdirecció General de Recursos Humans sobre si la càmera interior dels vehicles de trànsit grava o emet imatges i àudios, la resposta és clara i entenedora: “NO”.

També se’ns informa que no va ser Rescat qui les va instal·lar (situació, al nostre entendre, veritablement estranya) sinó que van ser-ho els instal·ladors assignats “pel transformador homologat seguint les indicacions del CME”.

Així mateix, vam demanar si aquestes càmeres estan connectades a les emissores dels vehicles, contestant que “no estan connectades a les emissores dels vehicles.”

La missió de les càmeres, segons la SGRH és “que aquestes càmeres es connectaran a un PC que portarà cada vehicle, mitjançant un cable USB que ja està instal·lat en els nous vehicles.”

Sigui com sigui, disposem d’una resposta escrita, clara i entenedora que nega explícitament que aquestes càmeres davanteres que enfoquen a l’interior del vehicle policial, ni graven, ni emeten cap tipus d’imatge o àudio.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i des del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) seguim treballant per prevenir possibles riscos de tot tipus que puguin afectar la seguretat de les persones treballadores a qui representem.

SAP-SME Junts, serem millors!