Comissió permanent de segona activitat de 23 de gener de 2024 (primera part)

by | gen. 26, 2024 | COMUNICATS SALUT LABORAL

El passat 23 de gener es va reunir la Comissió permanent de Segona Activitat (COPSA) del cos de mossos d’esquadra.  Us resumim els punts més rellevants:

PRIMER-. Informes per ocupar plaça de segona activitat en especialitats.

Des de SAP i SME vam insistir que la normativa actual no preveu que s’hagi de fer cap informe, per la qual cosa demanem que no es facin. Qui es vulgui quedar a la seva especialitat, sempre que hi hagi plaça lliure, s’ha de poder quedar.

L’intendent, que ve en representació de la Tècnica, respon que s’informarà i que ens dirà alguna cosa al respecte, però que és coherent que una persona que ocupa una plaça d’especialitat, si hi ha alguna vacant, continuï ocupant-la, ara en segona activitat.

SEGON-.  Dades i informació de places de segona activitat i de TSnP.

L’administració ens facilita les següents dades: Distribució d’agents en segona activitat per destinacions, edat dels agents per categories, agents del CME que tenen més de 57 anys i no han demanat la segona activitat, total d’agents en segona activitat (per edat o per patologia), distribució dels TSnP per escales, catàleg de les places i la seva ocupació en segona activitat.

Des del SAP i SME, hem insistit a demanar que el catàleg identifiqui totes les places per destinacions, és a dir, que no es quedi en l’ABP, sinó que si hi ha CD, que també les inclogui. I també li hem demanat, que volem saber les persones de més de 57 anys que no demanen la segona activitat, on estan destinats, però amb detall (és important per identificar els llocs on les persones no la demanen, i si aquests, coincideixen en totes les regions policials).

TERCER-. Proposta document preguntes freqüents segona activitat.

La SGRH ha elaborat un document que va presentar durant la reunió, que conté un índex de qüestions relacionades amb la segona activitat, aquelles preguntes més freqüents amb les quals la mateixa Subdirecció i la Tècnica s’hi troben (també les organitzacions sindicals). Ens el faran arribar per tal de fer-ne difusió.

Des del SAP i SME hem insistit a sol·licitar la figura de la persona referent de la segona activitat a cada territori. Aquesta petició, a la qual s’han adherit la resta d’organitzacions sindicals, fa més de dos anys que està aturada a la COPSA. No sabem si finalment serà creada, però totes les organitzacions hem coincidit de la seva necessitat, en tant que cal disposar d’una persona que domini, amb la formació adient, sobre tot el que respecta a la segona activitat.

Aquestes qüestions són les més rellevants de la reunió. Continuarem informant durant la següent convocatòria.

SAP-SME Junts, serem millors!