Concurs de trànsit: UN DESPROPÒSIT I UNA FALTA DE RESPECTE AL COL·LECTIU

by | març 8, 2024 | COMUNICATS TRÀNSIT

Des del SAP i SME denunciem la falta  de professionalitat per part de l’Administració, la manca d´organització i la falta de respecte als companys i companyes de l´especialitat de Trànsit.

Les persones especialistes de TRÀNSIT ja estem fartes d’aquest passotisme i la manca de respecte per part de l’administració. Una especialitat oblidada durant molt temps que pateix mancances de material i d’efectius. Una mancança que afecta a la seguretat dels propis especialistes de tot el territori i als milions d’usuaris de les nostres carreteres.

El més greu es la PASSIVITAT dels responsables de la Subdirecció General de Recursos Humans, una passivitat per la manca de presa de decisions, i les eternes excuses “ESTÀ EN ESTUDI!”,“AIXÓ DEPÉN D’INFRAESTRUCTURES!”,TENIM ELEVADA LA DEMANDA A L’ORGAN PERTINENT!” excuses i més excuses.

La nostra organització sindical  SAP i SME hem denunciat aquestes mancances, insistint en la importància de recuperar aquesta especialitat, en intentar canviar el desànim dels seus especialistes, i evitar la marxa continua de companys/es  farts de la situació i de veure com ningú es preocupava per aquesta especialitat. Cal una nova promoció durant aquest 2024!

Des del SAP i SME hem reclamat el nivell 4 per l´especialitat degut a la seva perillositat i penositat (especialitat amb més companys morts i ferits greus en acte de servei), millores en vehicles, uniformitat, formació, número d’efectius… i sempre ens hem trobat amb negatives sense fonaments i falses promeses.

Aquests dies hem pogut veure al nostre Conseller, preocupat pel nombre de víctimes mortals a la carretera, i prometent més efectius de trànsit, tot de cara a la galeria, la realitat tots sabem quina es.

QUINA ÉS LA REALITAT?. Només ens hem de fixar en la manca d’organització i falta de respecte que els responsables de la Subdirecció General de Recursos Humans i el Departament d’Interior  han tingut amb el col·lectiu de Trànsit.

  1. Una convocatòria insuficient en quan a efectius, sense cobrir les necessitats de les ART que portem anys amb una manca de personal.  Agreujada per les jubilacions massives en els darrers anys i amb una mitjana d’edat de les més elevades del cos.
  2. Un curs de l’especialitat en que dos dies abans de la finalització del curs, els companys i companyes, no tenien coneixement de que havien de fer fins l’inici de la fase de pràctiques. Un perllongament de la llicència d’estudis fins el dia 5 de març i passant el problema a les ART per tal de que els planifiquin alguna formació.
  3. Les diferents ART sense armariets, ni armers per poder donar cabuda als nous especialistes. Per exemple el Sector de Trànsit de Cerdanyola del Vallés o Mollet del Vallés sense espai des de fa temps i que SAP SME ha denunciat.
  4. A l’inici de la  fase de pràctiques companys i companyes només amb un pantaló i un polo de l’especialitat de trànsit per treballar tota la setmana. Els companys/es “històrics”, no tenen cap peça d’uniformitat de trànsit i van de paisà fent formació al sector (formació demanada per part del SAP i SME), i que ningú els ha fet arribar la uniformitat. Des de SAP i SME hem demanat durant mesos aquesta uniformitat, durant les diferents reunions amb la CGMO, a les comissions de seguiment de la convocatòria de trànsit, a les reunions de material i encara així, a hores d’ara, no tenen la roba i no saben encara quan la rebran, ja que a cada reunió diuen una cosa diferent. Aquesta situació està fent que companys i companyes que ja estaven a l’especialitat estiguin prestant alguna peça d’uniformitat a aquests companys, per tal que es puguin canviar de roba.
  5. Encara no està clar com es farà i quan la subfase de formació de conducció de motocicleta, per manca de licitació i estem sentint dates que poden allargar i molt aquesta fase de pràctiques.

Una vegada més, quan ens pensem que no es pot fer de manera pitjor les coses, arriba una nova convocatòria i es superen!

Des de la Secció Sindical de l´especialitat de Trànsit del SAP i SME, continuarem defensant i lluitant per la nostre especialitat. Per qualsevol dubte o aclariment contacteu amb els vostres delegats.

SAP-SME Junts, serem millors!