CONSELL DE LA POLICIA 13 DE SETEMBRE 2021

by | set. 14, 2021 | COMUNICATS REUNIONS

Aquest dilluns s’ha reprès el Consell de la Policia que es va iniciar el passat 30 de juliol i va continuar el 3 de setembre. Aquests són els temes que s’hi han tractat:

Infraestructures

Ens informen de diverses comissaries que es faran de nova construcció i d’altres que es remodelaran, així com actuacions i millores a les infraestructures.

Ordre públic

El govern va creure positiu crear una comissió parlamentària per reflexionar sobre el model d’ordre públic. La previsió és que aquesta comissió tingui una durada d’un any. El primer que es farà serà analitzar tot allò que s’ha complert de la resolució parlamentària de 2013 i el que encara està pendent.

Sobre el material, s’està fent un esforç per igualar el material d’ARRO i de la BRIMO.

• Dispositius conductors d’energia, gas pebre, càmeres unipersonals i simuladors de tir

Respecte a les “Taser” consideren que ja n’hi ha prou amb la regulació actual en què només les porten els Caps de Torn.

Pel que fa a l’ús del gas pebre i les càmeres unipersonals, no preveuen que hagi d’ampliar-se l’ús actual i, per tant, no veuen amb bons ulls fer-ho d’ús genèric.

A finals d’any 2021 es disposarà de tres simuladors de tir que permetran augmentar el nombre d’agents que puguin fer les pràctiques.

• Règim disciplinari i Defensa jurídica

En matèria de règim disciplinari, estan d’acord en el fet que cal revisar la normativa.

Pel que respecta a la defensa jurídica de moss@s, s’ha centralitzat al Gabinet jurídic Central, com ja us vam informar. Des del Departament consideren que aquest canvi comporta una millora de qualitat en la defensa dels agents del CME.

Recordar-vos que a l’SME tenim a la vostra disposició uns amplis i reconeguts serveis jurídics que treballaran per assolir els millors resultats per a vosaltres.

• Indemnitzacions als membres del CME

Les indemnitzacions per danys i lesions patides en acte de servei es regularan mitjançant una Instrucció. Hi haurà un model de sol·licitud concret.

S’aplicarà en aquells casos en què hi hagi sentència ferma i en els quals el Jutge dictamini que el condemnat és insolvent.

El dilluns dia 20 de setembre es reprendrà per quarta vegada el Consell de la Policia per acabar de tractar els punts de l’ordre del dia pendents.