CONSELL DE LA POLICIA 20 DE SETEMBRE 2021

by | set. 20, 2021 | COMUNICATS REUNIONS

Aquest dilluns 20 de setembre s’ha reprès el Consell de la Policia que es va iniciar el passat 30 de juliol i continuar el 3 i 13 de setembre. Aquests són els temes que s’hi han tractat:

Preocupació pels últims esdeveniments

S’inicia el Consell fent una prèvia sobre els fets ocorreguts el cap de setmana a Tiana. El Conseller d’Interior comenta que són fets que s’estan estenent de forma preocupant i que, per tant, cal prendre mesures.

Tancament dels sectors de trànsit

El Director General de la Policia es compromet a revisar el projecte i si les conclusions de la revisió ho aconsellen, fins i tot aturar-lo. Des de l’SME hem estat i continuarem estant molt reivindicatius en aquesta qüestió. Ens hi oposem totalment. Cal dotar de seguretat als usuaris de les carreteres, i el tancament de sectors de trànsit no és una mesura adequada.


Decret d’imatge

En aviat s’acabarà regulant el que diuen les bases del concurs d’accés al CME pel que fa a tatuatges en el nou Decret d’imatge corporativa.


Suïcidis

Són una qüestió que malauradament està molt present entre els components de la policia. És un tema que preocupa molt i, per tant, es reobrirà un grup de treball que penjava del CSSL fa anys i, que ja va emetre un informe de conclusions. Ara es tornarà a reobrir aquest grup per analitzar aquesta problemàtica i buscar-ne solucions.


Programa ESPAI

En certa manera relacionat amb el punt anterior, ens informen que en uns mesos, en el 2022, tornarà a entrar en funcionament el programa ESPAI. Es tracta d’un programa encaminat a prestar serveis mèdics d’ajut en l’assistència i tractament de la salut mental en els cossos policials.


Reunió amb el Ministerio de Interior

Per acabar, el Conseller d’Interior ens informa que la setmana passada va mantenir una reunió amb el Ministro de Interior el Sr. Marlaska. Entre altres temes, van estar parlant de la necessitat d’augmentar l’actual sostre d’efectius del CME. Recordem, que actualment aquest sostre se situa en poc més de 18.200 efectius per un acord adoptat el 2006. La realitat de la societat ha evolucionat i ha canviat molt des d’aleshores i es considera que cal augmentar el sostre màxim d’efectius.

El Conseller d’Interior, ens ha transmès el seu optimisme i creu que s’acceptarà la proposta en el mar de la Junta de Seguretat que es farà entre l’octubre i novembre d’aquest mateix any.