CONTROLS MOBILITAT COVID A QUI ? “ALS DE CASA” ?

by | abr. 5, 2021 | COMUNICATS TRÀNSIT

S’atansa la Setmana Santa i novament ens trobarem enfront una situació amb restriccions a la mobilitat arran de la situació de la pandèmia.

Com de costum, el cos de mossos d’esquadra, sigui USC, ARRO, Trànsit, etc., haurem de fer front a diversitat de controls de pas amb l’objectiu de garantir que es compleixin les restriccions decretades per salut i els nostres governants.

Unes restriccions on la ciutadania de Catalunya haurà de complir una sèrie de preceptes per poder-se moure únicament dins la pròpia Comunitat Autònoma. Uns requisits, que no deixaran de ser un greuge en respecte a persones provinents d’altres països les quals podran entrar lliurement.

No entenem quin sentit té seguir amb la realització d’uns controls de mobilitat, que a banda del desgast que comporta per moss@s, únicament “castiguen” a la ciutadania de la mateixa comunitat.

Unes actuacions policials, que en cas de formulació de denúncies per part dels agents actuants, a posteriori, la pròpia administració ni tan sols gestiona.

Amb una delinqüència en augment, seria millor destinar aquests efectius de moss@s a frenar la mateixa, i no a fer controls sense sentit que castiguin encara més a alguns ciutadans i als propis moss@s.

Des del sindicat SME no volem que els efectius de moss@s puguin ser novament el focus d’atenció per unes directrius, que agradin o no, ens venen marcades.

Esperem que la continuació d’aquests controls, ni repercuteixin en la concessió de possibles permisos laborals, ni minorin el principal servei que un cos policial ha de donar, que no és altre, que el garantir la seguretat des de tots els àmbits.

Una vegada més,  companys/es,  gràcies pels continus esforços realitzats, en aquest cas, en la realització d’uns controls de mobilitat que no serveixen per a res.