DIGNIFICAR I RECOMPENSAR LA NOCTURNITAT

by | nov. 2, 2021 | COMUNICATS ALTRES, COMUNICATS SALUT LABORAL

Des de l’SME seguim insistint en aquesta qüestió i així ho continuarem fent.

Està clar, que a excepció de les dues últimes promocions que han permès minorar les franges d’edat del col·lectiu de moss@s, la piràmide d’edat dels efectius policials s’ha situat en uns ítems considerablement elevats.

Ens trobem amb infinitat d’agents que porten exercint al llarg de molts anys un règim de torns horaris, amb el desgast que això comporta en la salut del treballador/a. D’aquí, que toca “fidelitzar i/o premiar” aquells efectius que pateixen el desgast del que comporta treballar en torns de nit. Cal dignificar i recompensar més la nocturnitat.

Han estat nombroses les vegades que des de l’SME hem demanat mesures per fer que el torn de nit sigui un torn més “atractiu” pels agents. (veure últim comunicat de 30 de juny)

Els sistemes retributius actuals per aquests torns nocturns no són suficients, i menys encara quan revesteixen d’una obligatorietat laboral d’haver de treballar aquests torns, enlloc d’una voluntarietat pactada amb el treballador/a en voler realitzar els mateixos.

Per tot plegat, essent sabedors de les dificultats que comporta treballar per les nits, l’SME continuem treballant per tal que s’apliquin mesures com un preu més elevat per l’hora de treball nocturn, la voluntarietat del treball en el torn de nit, facilitar i fer més senzills els canvis de torn entre agents, etc.

Hem insistit, insistim i seguirem insistint en la recerca de millores en aquesta i altres qüestions que afectin directament en la salut laboral del treballadors/es moss@s.  

Sempre Mossos d’Esquadra