EL PARLAMENT DE CATALUNYA VOL FISCALITZAR ELS MOSSOS

by | oct. 26, 2021 | COMUNICATS ALTRES

Aquest 24 d’octubre, un diputat de la CUP, anunciava als mitjans de comunicació que el Parlament de Catalunya estudia crear una oficina independent per fiscalitzar els Mossos. Suposem, que en cas de tirar endavant aquesta vergonya, l’esmentada oficina estarà formada per “endollats” dels partits que hi donin suport i amb uns sous estratosfèrics.

En paraules de l’esmentat diputat, “Hi ha uns mecanismes interns d’investigació dels Mossos però volem obrir una via nova que pugui actuar d’ofici, que pugui fer un control independent i funcionar en paral·lel, sense que una via limiti l’altra. Un mecanisme per resoldre tot el que no s’està resolent prou bé ni amb prou transparència“.

Per alguns personatges de la política, no els sembla suficient que els mossos durant el 2020 hem estat la institució més ben valorada pels ciutadans, ans al contrari dels partits polítics, que se situen a la cua en penúltima posició.

No en tenen prou en què al marge de que puguem ser processats pels estaments judicials, també ho siguem a més a més pels mecanismes interns de la DAI.

A l’SME ens preocupa molt la situació on estem arribant i certes preses de decisions d’alguns parlamentaris catalans. És inacceptable i totalment impropi que polítics que no en tenen ni idea de seguretat pública, hagin de ficar el nas on no els pertoca.

N’estem farts que no en tinguin prou amb no reconèixer la gran tasca que fem la policia, que no en tinguin prou amb no condemnar als violents, i que ara, a més a més, vulguin anar a la “cacera” de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra. Al final, serà veritat que pretenen motivar-nos cap al camí de les ulleres de fusta.

Mentrestant, i totalment en contra d’aquest “capritx cupaire” que volen aplicar, a l’SME els emplacem a què, donades les pèssimes puntuacions que la societat dona als partits polítics, creïn un òrgan que controli la seva tasca diària i que com a representants de la ciutadania que els ha escollit, quan es desviïn de la legalitat puguin ser suspesos de sou i feina i inclús expulsats del Parlament. Aquest mecanisme que els proposem ajudarà a resoldre tot allò que no s’està fent bé, ni amb prou transparència dins l’arc parlamentari.

Segurament, la societat de bé els estarà molt agraïda.

Sempre Mossos d’Esquadra.