Eleccions anticipades el 12 de maig. I ara què?

by | març 13, 2024 | COMUNICATS ALTRES

Per indicacions del Director General de la Policia i en atenció que els pressupostos de la Generalitat no han estat aprovats s’ha suspès la reunió de la Mesa de Negociació del CME prevista per demà.

Mentre SAP i SME realitzàvem el comunicat sobre la sessió ordinària del Consell de la Policia celebrada avui, ambdues organitzacions teníem fixada la mirada al Parlament de Catalunya i a l’aprovació o no, dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya. Finalment, els pressupostos no han estat aprovats i el President Aragonès ha convocat eleccions anticipades el 12 de maig.

I la pregunta que ens fem és: i ara què? Hores d’ara la primera reacció que s’ha produït és l’anul·lació de la Mesa de Negociació que estava prevista per demà. Així mateix, i per manifestacions pròpies del Director General de la Policia fetes avui en el Consell de la Policia, la segona fase de la negociació podria quedar supeditada a l’aprovació o no, dels propis pressupostos de la Generalitat.

Per tant s’obre un període incert en el que malauradament, les qüestions de major pes que des del SAP i des de l’SME des de l’inici de la negociació hem defensat (increment retributiu per a totes les persones membres del CME associat a una reducció de la jornada laboral anual) hauran d’esperar.

Sabem que un Govern en funcions ha de limitar la seva actuació al despatx ordinari dels assumptes públics i no pot presentar projectes de llei al Parlament ni els pressupostos de la Generalitat. Per tant veurem a veure què passa a partir d’ara i fins la constitució d’un nou executiu, amb la negociació que a dia d’avui mantenim oberta.

Des del SAP i des de l’SME sempre hem estat conscients que, amb la formació de l’arc parlamentari actual, era més que probable que la situació que avui s’ha esdevingut s’acabés produint en qualsevol moment. Precisament per aquest motiu, la nostra prioritat sempre ha estat la de negociar en bloc la totalitat de les mesures i començar la negociació, per aquelles qüestions de major calat o de major impacte pressupostari.

Per les qüestions que tots i totes sabem això no es va arribar a produir i, en connivència d’SPC, CAT, USPAC i SEGCAT, s’ha deixat perdre una oportunitat històrica d’assolir un increment per a totes les persones membres del cos de mossos d’esquadra i una reducció de la jornada laboral anual.

No obstant, des del SAP i des de l’SME seguirem amb la campanya de recollida de signatures que encara mantenim oberta, a fi de recollir quantes més signatures millor. Cal dir-li al proper Govern que la nostra prioritat és la d’incrementar les nostres retribucions sense condicionants i això també passa per tenir el màxim de suport en aquesta campanya.

Així mateix, des del SAP i des de l’SME mantindrem el conflicte col·lectiu amb aquest Govern, en tant no es paguin tots els endarreriments que el Departament acumula amb els mossos i les mosses d’esquadra.

Companyes i companys, són moltes les preguntes que s’originen avui i que haurem d’esperar a veure quina seran la seves respostes. Ens hagués agradat arribar al final de la legislatura amb la feina feta i la totalitat de la negociació tancada. No obstant si no ha estat així, no serà perquè no ho hàgim advertit o perquè no hi hàgim intentat. Que cadascú assumeixi les seves responsabilitats.

SAP-SME Junts, serem millors!