ELS SERVEIS DE LA UCAN ALS CENTRES PENITENCIARIS, NOVAMENT DE PAISÀ

by | maig 25, 2021 | COMUNICATS RECURSOS OPERATIUS

Enhorabona als companys/es de la Unitat Canina del Cos de Mossos d’Esquadra (UCAN) que tornaran a realitzar el seu servei de paisà als centres penitenciaris.

Des de l’SME ens sentim molt satisfets d’aquesta decisió i d’haver-ne sigut partícips. Aquest 2021 es va decidir que la totalitat dels serveis UCAN es farien uniformats. Per aquest motiu, el nostre sindicat va iniciar gestions amb la CGRO.

Us traslladem el contingut de la nostra primera exposició:

Com a màxim responsable de la CGRO ens posem en contacte amb vostè per traslladar-li una qüestió que esperem i desitgem hi puguem trobar una ràpida i fàcil solució.

L’afer en qüestió, gira sobre l’ús de l’uniforme als serveis de la canina (UCAN).

Des de l’SME hem tingut coneixement que s’ha establert que tots els serveis s’han de realitzar d’uniforme, incloent-hi els centres penitenciaris.

Entenem perfectament que la pràctica totalitat de serveis s’hagin de realitzar uniformats, però de la mateixa manera considerem que hi ha dues excepcions que per defecte ja haurien de sortir referenciades sense necessitat de peticionar autoritzacions i similars per no fer-lo uniformat.

Ens referim als serveis que es puguin realitzar en centres penitenciaris, i als serveis on per motius X el màxim comandament d’aquell dispositiu, així ho consideri oportú.

Sense dubte el cas que més ens preocupa, és el dels serveis penitenciaris. Considerem que és un fet més que evident i estudiat que una uniformitat policial entre els presos no és ben vista i que en el mateix cas, si els agents de la UCAN efectuessin el servei de paisà com s’ha efectuat fins ara, seria menys repressiu i més segur pels mateixos agents.

D’aquí, que entenem que per motius de seguretat d’aquests agents, els serveis a realitzar en els esmentats centres penitenciaris s’haurien d’efectuar sempre de paisà.

Qualsevol qüestió o dubte que pugui sorgir vers aquesta qüestió, des d’aquest sindicat estarem encantats de comentar-ho.

Una vegada hem tingut coneixement de què novament els serveis de requises als centres penitenciaris es tornaran a realitzar de paisà, felicitem els companys/es que es veien afectats pel canvi, i agraïm al màxim comandament de la CGRO l’escolta, el temps prestat i, sobretot, la correcta decisió final presa en aquest assumpte.

Com no pot ser d’altra manera, estarem presents en qualsevol qüestió en què puguem ser partícips i que comporti millores al col·lectiu a qui representem.