ELS SERVEIS JURÍDICS DE L’SME: ÈXIT ASSEGURAT

by | maig 20, 2021 | COMUNICATS INVESTIGACIÓ, COMUNICATS JURÍDIQUES, COMUNICATS RECURSOS OPERATIUS, COMUNICATS TRÀNSIT, COMUNICATS USC

Com molts de vosaltres sabreu, l’SME disposa d’un Gabinet de Serveis Jurídics molt potent i exitós dins el món sindical del Cos de Mossos d’Esquadra (CME).

Segurament haureu escoltat algunes de les fites assolides pels nostres serveis jurídics, però sempre està bé de recordar-les. En destaquem algunes d’elles:

1) Readmissió en el concurs oposició com a aspirant a mosso i posterior indemnització pels anys que va ser rebutjat. El company, va ser exclòs molt injustament del curs bàsic i va estar fora uns anys fins que finalment vàrem aconseguir que el readmetessin. Actualment és un company més entre nosaltres i, per cert, un gran policia.

2) Deures inexcusables: mare que durant el confinament domiciliari per la COVID va poder romandre amb les seves dues filles a casa cuidant-les perquè no podien ser ateses per ningú més. Vam aconseguir que pogués cuidar de les seves filles de manera retribuïda i sense romanent.

3) Permuta entre dos policies locals. Un cas en el qual semblava gairebé impossible fer entrar en raó als responsables de signar-la favorablement. Finalment, els nostres serveis van forçar que finalitzés amb èxit.

4) Innumerables èxits en relació amb les lesions per insolvència amb condemna i amb interessos legals inclosos. Companys/es lesionats en acte de servei i que havent passat pels nostres serveis jurídics, finalment han aconseguit ser compensats econòmicament.

5) El cas d’un mosso exclòs del concurs de caporal pel fet d’estar en quarantena a casa per positiu en COVID i no poder presentar-se el dia de l’examen. Vam aconseguir que el readmetessin.

6) Nombrosos sobreseïments d’expedients disciplinaris.

7) Readmissió d’aspirants a mosso exclosos per causes mèdiques.

8) Reconeixement de triennis a mossos i a policies locals.

9) Reconeixement a un militar que ingressa com a aspirant a mosso de les retribucions que li corresponien per provenir de l’exèrcit.

10) Permís retribuït en un 100% per pares amb fills prematurs. El permís es troba actualment inclòs dins les fitxes dels criteris de permisos gràcies a què els nostres serveis jurídics ho van forçar per la via judicial.

11) Dietes i quilòmetres de cursos que no van ser remunerats quan tocava. Hem aconseguit que l’administració finalment els pagui.

12) Vals menjador no abonats al cap de torn que no tenia la categoria de caporal ni de sergent i que, per aquest motiu, l’administració no ho reconeixia. Vam aconseguir que fos reconegut.

13) Policies locals que cobren el 100% de les retribucions des del primer dia en situació d’ILT.

14) Extorn de l’IRPF pagat de més en la declaració de renda derivat de la maternitat i paternitat que han de ser considerats com a retribucions del treball davant l’Agència Tributària.

15) Forcem que ASEPEYO pagui indemnització a un agent a qui inicialment se li negava per tenir malaltia comuna i no derivada del treball.

16) Agent que surt del vestuari per iniciar el servei i, tot transitant per un passadís de la Comissaria, li cau una placa del sostre a sobre. Forcem a l’Administració per tal que li pagui una indemnització per danys i perjudicis.

17) Reclamacions pel reconeixement dels dies d’APs pel fet de tenir 6 triennis d’antiguitat aconseguint que siguin reconeguts.

18) Hem reclamat que Sala i OAC siguin reconegudes com a especialitats de nivell 2. En aquest cas, el procés judicial encara es troba en marxa i esperem que acabi amb èxit.

I com aquestes, un llarg etcètera.

Malauradament, moltes de les casuístiques que d’ofici la DGP podria donar-hi solució, només aconsegueixen resposta per via jurídica. Cada vegada més, els serveis jurídics de l’SME han d’intervenir per tal de solucionar aquests casos.

En l’àmbit penal, els resultats també són espectaculars. Dia rere dia, sou nombros@s els companys/es que ens traslladeu l’agraïment per l’assistència prestada amb èxit des dels nostres serveis jurídics, fet que ens enorgulleix i ens motiva a seguir treballant en aquesta línia.

PER UNS SERVEIS JURÍDICS DE QUALITAT, l’SME ÉS EL TEU SINDICAT.